Veslanje u pretklonu

Veslanje u pretklonu

Veslanje u pretklonu za jačanje leđa

Mnoge mišiće i mišićne skupine vježbači jačaju u teretani, ali rijetko koji izazivaju ponos kao mišići leđa. Mišiće leđa teško je ojačati i proširiti, potrebno je jako puno treninga i truda, kao i vježbanje sa dodatnim i velikim težinama. Upravo zbog toga mnogi vježbači imaju dosta problema. Dodatan problem kada su leđa u pitanju stvara i anatomija tijela, tj. potrebno je dodatno pripaziti na pokrete tijela i poziciju u kojoj se vježba, jer lako dolazi do ozljeda. Veslanje u pretklonu jedna je od naprednijih vježbi za jačanje leđa. Zbog svoje težine izvođenja, veslanje u pretklonu svakako nije jedna od vježbi za početnike, pa se ona izbjegava i ne stavlja u početničke programe vježbanja. Ova vježba jako je popularna u bodybuilding-u kao i u powerlifting-u, jer veslajući i pretklonu strašno jačate svoje mišiće i njihovu veličinu. Ovu vježbu možete izvoditi sa bučicama i utezima, kao i sa šipkom. Također, hvat kojim zahvatite šipku odredit će koje ćete mišiće leđa „naciljati“ tijekom vježbe.

Kako pravilno vježbati veslanje u pretklonu

Pravilno vježbanje veoma je bitno neovisno koju vježbu radite, prvenstveno kako bi izbjegli ozljede a i na pravi način razvili mišiće. Prije svega važno se jako dobro zagrijati, kako bi mišiće doveli na radnu temperaturu. Veslanje u pretklonu najviše utjecaja ima na mišiće donjeg dijela leđa, a zatim i na ostale mišićne skupine leđa. Također prije same izvedbe vježbe važno je i odabrati odgovarajuće težine utega i šipke s kojima ćete raditi, kako bi smanjili rizik od ozljede. Sami pokreti unutar vježbe moraju biti usklađeni i polagani, bez naglih trzaja posebno prilikom spuštanja šipke i utega. Za veslanje u pretklonu zauzmite sljedeći stav. Stanite u raskorak da su vam stopala u širini ramena, a koljena savijte toliko da se nagnete prema naprijed za 45 stupnjeva. Leđa držite u ravnom položaju, a sa dlanovima uhvatite šipku tako da budu u širini ramena. Šipku sa utezima lagano podignite do trbuha, a potom spustite prema dolje do pozicije ispruženih ruku.

Savjeti za veslanje u pretklonu

Savjeti za veslanje u pretklonu uglavnom se svode na pravilno i koncentrirano izvođenje vježbe, jer posljedice stvarno mogu biti teške i opasne po mišiće i leđa. Važno je znati kako odrediti optimalnu težinu šipke i utega. To ćete napraviti tako da iz pravilnog položaja podignete šipku i utege do pozicije trbuha i zadržite nekoliko sekundi. Ako vam to stvara problem, smanjite težinu. Također kod izvođenja vježbe, nemojte kontinurirano izvoditi pokrete. To bi značilo da kada dođete u krajnju gornju i krajnju donju poziciju sa šipkom i utezima, tu poziciju zadržite 3 do 4 sekunde kako bi dodatno “zapalili” vaše mišiće. Ovo je inače dobro prakticirati i kada su ostale vježbe ovakvoga tipa u pitanju. Veslanje u pretklonu nije preporučljivo za početnike, ali ako ste početnik i ipak želite raditi ovu vježbu svakako prije šipke i utega, kao rekvizit uzmite elastičnu traku. Pokret je jednak, a povlačenje trake umjesto dizanja utega i šipke spriječit će pojavu ozljede.

Tagovi:

Što znači refinanciranje kredita

Što znači refinanciranje kredita

Kreditno poslovanje danas je u svojoj nekoj kasnoj fazi: to najprije možemo vidjeti jer je ponuda kredita golema, a zaista sada možete naći reklamu za kredit gdje god da se nalazili. Kada kažemo da je

Kako izbjeći buduće dugove

Kako izbjeći buduće dugove

Svatko od nas mora imati dobar financijski plan ticalo se to nekih dugoročnijih planova ili samo rashoda za tekući mjesec. Kada su novci u pitanju lako je potrošiti više za stvari koje ž