Kako postaviti tarot karte

Kako postaviti tarot karte

Kako postaviti tarot karte početni koraci

Ako vas zanima kako postaviti tarot karte, onda pročitajte ovaj tekst. Prije svega odaberite svoj tarot špil. Jedan od najzanimljivijih aspekata tarot karata i čitanja tarot karata je broj tarot špila koje možete odabrati. Razlike između dva špila će biti kozmetičke, slike i nazivi se mogu razlikovati. Tarot špil sadržava 78 karata koje se nazivaju Major Arcana i Minor Arcana.

Tarot karte obično se mogu naći u knjižarama ili okultnim trgovinama. Ako niste u tako naseljenom području, možda ćete morati pokušati naručiti svoj špil putem interneta. Zatim pripremite svoju špil tarot karata. Iako će specifičnosti pripreme na kraju ovisiti o načinu čitanja koji odaberete koristiti, većina će uključivati ​​miješanje vašeg špila prije početka.

Čak i prije toga, uzmite vremena da pogledate karte u svom špilu, prepoznajući koje su glavne, a koje male arkane. Obavezno uklonite sve dodatne karte iz špila (prazne ili kartice s uputama) prije nego što odložite špil za početak. Ovo su početni koraci koji će vam olakšati učenje o tome kako postaviti tarot karte.

Kako postaviti tarot karte i koje otvaranje odabrati

Način na koji ćete postaviti karte diktira otvaranje kojim ćete se koristiti. Upotrijebite otvaranje sa tri karte koje najviše preporučuju za upotrebu početnicima, je je vrlo jednostavno. Za ovo otvaranje bit će potrebno razdvojiti glavne i male Arcane karte jednu od druge. Miješajte oba špila prije početka. Postoje dvije varijante otvaranja s tri karte.

Varijanta koja uključuje Major Arcana, a druga ne uključuje. Prva koja uključuje Major Arcanu pomaže u tumačenju, pa je preporuka da je uključite u svoje prvo tumačenje. S druge strane možete probati i otvaranje s pet karata koja je druga varijanta kako postaviti tarot karte. Ovakvo otvaranje je namijenjeno informiranju o određenom načinu djelovanja. Ovakvo otvaranje ne razdvaja dvije vrste Arcana.

Kad uzimate karte sa vrha špila prvu kartu stavite ispred sebe. Ova će karta predstavljati sadašnjost. Druga karta ide lijevo od prve i predstavlja prošlost i njezin učinak na sadašnjost. Treća će ići udesno i predstavlja budućnost. Četvrta karta ići će ispod prve i predstavlja razlog postavljanja spornog pitanja. Peta ide iznad prvog i predstavlja potencijalne ishode situacije. Da bi znali kako postaviti tarot karte morate znati i koje otvaranje ćete koristiti.

Kako postaviti tarot karte elipsastim otvorenjem

Ukoliko vas zanima kako postaviti tarot karte elipsasto otvaranje, onda svakako pročitajte ovaj tekst. Ovakvo otvaranje tarot karti tvorit će svojevrsni polumjesec ili krivulju od sedam karata. Ovo otvorenje nije općenito kao otvorenje s tri karte, niti je specifično kao otvaranje s pet karti. Elipsasto otvaranje je najbolje za tumačenje bilo kojeg izravnog pitanja (bilo da / ne ili drugačije). Sa površine vrha špila karata maknite prvu kartu krajnje lijevo od površine za igru.

Ova karta predstavlja prošlost i njezin utjecaj na pitanje. Desno od prve karte i malo niže na stolu (bliže vama) stavite drugu kartu. Ovo će predstavljati sadašnjost. Treća karta također će ići desno i malo niže i predstavlja zabrinutost budućnosti. Ponovno udesno i dolje, stavite četvrtu kartu koja će biti središte elipse (karte će sada biti postavljene više). Predstavlja što učiniti u trenutnoj situaciji. Petu kartu stavite desno gore. Predstavljat će vanjske sile koje utječu na situaciju.

Šesta karta slijedit će obrazac i predstavljat će nade i strahove onoga za koga se čita. Posljednja karta bit će postavljena krajnje desno, dovršavajući elipsu. Predstavlja konačni ishod ove situacije. Sada kada znate kako postaviti tarot karte počnite sa svojim čitanjem tarot karata.

Tagovi:

Najnovija dostignuća u robotici

Najnovija dostignuća u robotici

U posljednjih nekoliko godina, robotske tehnologije značajno su unaprijedile medicinsku industriju, pružajući nove mogućnosti za dijagnostiku, liječenje i rehabilitaciju pacijenata. Jedno od najnoviji

Nevjerojatne činjenice o ljudskom tijelu

Nevjerojatne činjenice o ljudskom tijelu

Mozak ljudskog tijela fascinira znanstvenike i laike već stoljećima. Ovaj izvanredni organ, težak oko 1,4 kilograma, djeluje kao centralni upravljački sustav našeg tijela, koordinirajući sve naše fizi

Najneobičniji dvorci na svijetu

Najneobičniji dvorci na svijetu

Kada govorimo o dvorcima, većina nas zamišlja raskošne zgrade s tornjevima, jarcima i debelim zidinama. No, najneobičniji dvorci na svijetu redefiniraju te uobičajene predodžbe i otvaraju vrata u svij