4 najpopularnije ideje za pogrebne vijence

4 najpopularnije ideje za pogrebne vijence

Ideja za pogrebni vijenac članu obitelji

U situacijama kada je član uže obitelji preminuo vijenac treba imati poseban značaj jer njime odajete počast i posljednji pozdrav članu obitelji koji vam je bio više ili manje blizak. Tradicionalno uža obitelj kupuje vijenac koji se stavlja na lijes te je on veći od ostalih kako bi pokrio dužinu lijesa.

Uobičajeno cvijeće koje se stavlja u pogrebne vijence su kale i ljiljani jer ova dva cvijeta predstavljaju simbol prelaska duše na drugi svijet, ali i nevinost ako je preminula osoba mlađa. Osim kala i ljiljana, ideja za cvijeće koje se može složiti u vijenac za preminulog člana obitelji su i ruže, gerberi, margarete i orhideje.

Svaki od ovih cvjetova ima svoje značenje, a također i boja cvijeća nosi poruku, ideja za vijenac treba nositi poruku jer nije samo parta vijenca ta koja daje poruku. No ipak za žene će se odabirati roze, crvene, narančaste tonove boja cvijeća u kombinaciji sa zelenim, dok će se za muškarce odabrati plavi, zeleni, smeđi i ponekad crveni tonovi cvijeća koje će se složiti u aranžman za lijes.

Popularna ideja za pogrebne vijence prijateljima

Ukoliko vam je preminuo prijatelj, opet ovisno koliko ste bili bliski, te ovisno koliko je godina prijatelj imao tome će se vijenac prilagoditi. Naravno da od vijenca ne možete napraviti cirkus jer sprovod treba biti dostojanstven ispraćaj vašeg prijatelja ili prijateljice.

Međutim, ideja za vijenac može biti dostojanstvena ispraćaja i posljednjeg pozdrava, te možda nećete kupiti klasični okrugli vijenac. Postoje aranžmani u obliku košarica koje se mogu složiti na primjer od cvijeće koje je vaša preminula prijateljica voljela dok je bila živa.

Ukoliko se radi o preminulom prijatelju ili prijateljici koji vam je bio izuzetno drag ideja za vijenac može biti u obliku srca aranžmana. Naime, danas brojne cvjećarne doista imaju razne ideje kako mogu složiti aranžman ovisno o obliku koji želite, vrsti i boji cvijeća prema poruci koju želite poslati svom preminulom prijatelju ili prijateljici.

Vijenci za sprovod ne moraju biti klasično okrugli, već mogu biti i ovalni ili nekih drugih oblika kako god zamislite.

Ideja za vijenac polazi od vrste cvijeća

Ideja za vijenac će svakako krenuti od odabira vrste cvijeća. Pri tome trebate pripaziti na spol i dob preminule osobe, te također kakav je vaš odnos sa preminulom osobom za njenog života bio sa vama. Čak i kada vam je došla savršena ideja za vijenac uvijek imajte na umu da vijenac za ispraćaj nosite i tugujućoj obitelji.

Pa tako na primjer nikada nemojte odabrati žute ljiljane jer oni simboliziraju neiskrenost ili žute tulipane koji daju poruku o nesretnoj ljubavi, pa bi to moglo izazvati kontroverze na samom ispraćaju. Jednako tako pripazite i na crvenu boju koja simbolizira ljubav da takvo cvijeće ipak zaobiđete u svom aranžmanu za sprovod. Ni u kojem slučaju nemojte tražiti žuti narcis jer on predstavlja prezir i svakako mu nije mjesto na ispraćaju pokojnika.

Ukoliko niste sigurni pri izboru cvijeća dopustite stručnim cvjećarima da vam pomognu jer će vas zasigurno pitati kome idete na sprovod te u skladu s time i predložiti aranžman ili vijenac koji će biti prigodan.

Tagovi:

Najnovija dostignuća u robotici

Najnovija dostignuća u robotici

U posljednjih nekoliko godina, robotske tehnologije značajno su unaprijedile medicinsku industriju, pružajući nove mogućnosti za dijagnostiku, liječenje i rehabilitaciju pacijenata. Jedno od najnoviji

Nevjerojatne činjenice o ljudskom tijelu

Nevjerojatne činjenice o ljudskom tijelu

Mozak ljudskog tijela fascinira znanstvenike i laike već stoljećima. Ovaj izvanredni organ, težak oko 1,4 kilograma, djeluje kao centralni upravljački sustav našeg tijela, koordinirajući sve naše fizi

Najneobičniji dvorci na svijetu

Najneobičniji dvorci na svijetu

Kada govorimo o dvorcima, većina nas zamišlja raskošne zgrade s tornjevima, jarcima i debelim zidinama. No, najneobičniji dvorci na svijetu redefiniraju te uobičajene predodžbe i otvaraju vrata u svij