Što je neto plaća

Što je neto plaća

Zatražite kredit

Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 16:21
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što je neto plaća, što ugovaramo kod plaće?

Plaće su dogovor financija između vas i vašeg poslodavca, a ovisi ponajviše o vašoj osobnoj potrošnji, mnogi poslodavci na razgovorima pitaju koja je vaša željena plaća jer ona je naknada za vaš rad, no pazite, ovo može biti trik pitanje upravo radi pitanja što je neto plaća a što bruto. Neto i bruto su dva pojma koja su mnogima još često nejasna bez obzira na plaću. Vi kao i većina vjerojatno uzimate u obzir samo plaću koja je vidljiva na vašem račun, ono što je na vašem tekućem računu svaki mjesec nakon isplate, ali realno plaća je puno više od tog iznosa. Da li znate odgovoriti na razliku što je neto plaća a što bruto? Vjerojatno i ne, jer većina smatra da se takvim pitanjima bavi samo knjigovodstvo. Od poslodavca sigurno svaki mjesec dobivate platnu listu tj obračunsku listu u kojoj je u detalje razrađena vaša plaća i prikazuje svaku promjenu kroz koju je vaša plaća prošla. Platna lista sadrži datum kada je plaća isplaćena, razdoblje na koje se plaća odnosi, podatke o vašem radnom vremenu i ostvarenoj plaći te njenoj naknadi. Obratite pažnju da iznos prije isplate doprinosa i nakon tj konačni iznos plaće koja je uplaćena na vaš račun, tu možete vidjeti prvu razliku između bruto i neto plaće.

Što je neto plaća, razlika između neto i bruto

Plaća zapravo ima 3 različita iznosa i dijeli se u bruto 1, bruto 2 i neto, bitno je da razumijete svaki pojam kako bi ste shvatili vrijednost vašeg isplaćenog rada. Što je Bruto 1? Bruto 1 je iznos na koji se obračunava mirovinsko, porezi te prirezi. Ovo je iznos koji vidite na vrhu platne liste i manji je od bruta 2. U Bruto 1 možete vidjeti da li vaš poslodavac isplaćuje redovito sve vaše obavezne doprinose na koje imate pravo. Što je Bruto 2? On je ukupni trošak vašeg zaposlenja, i stvarni iznos vaše plaće. Radi se o minimalnom iznosu kojeg vi morate donijeti tvrtki kako bi bili na čistoj nuli. Što je neto plaća tj iznos? Neto iznos je novac koji je vidljiv na kraju na vašem tekućem računu. Ono nije iznos vašeg rada, to je bruto 2 iznos. Sigurno vam se sad percepcija o plaći malo promijenila kada znate da ste zapravo vi plaćeni duplo više nego dobivate jer dio plaće odlazi na pokrivanje zdravstvenog osiguranja, mirovinskog i poreze. Što je neto plaća a što bruto, koje su to razlike? Zamislite plaću kao cjelinu od 100%, 60% dobivate vi a 40% dajete državi, i to je ugrubo razlika. Ako želite samostalno izračunati vašu plaću, možete to putem online kalkulatora za izračun plaće koji brzo izračunava vašu neto i bruto plaću skupa s ostalima doprinosima na vašu plaću.

Što je neto plaća, neto ili bruto

Sada kada znamo ugrubo što je neto plaća a što bruto, pristupajte ubuduće drugačije. Kako? Na razgovorima za posao uvijek tražite iznos bruto plaće, zašto? Bruto predstavlja veću korist vama kao radniku. Radi doprinosa, poreznih obveza i olakšica vidljivo je da neto može varirati. U ugovoru za rad preporučljivo je da se navodi bruto iznos plaće jer neto plaća ne predstavlja cjelokupnu plaću radnika. Bruto plaća ipak ima već uključene doprinose, poreze i prireze te je u konačnici to vaša plaća. Što je neto plaća i zašto je ona bitna? Neto plaća je rekli smo iznos vidljiv na računu i mnogi to zamjene pod cijelu plaću. Kako je došlo do toga da se još dan danas neto plaća smatra bitnijom od bruta ne znamo, možda radi razloga što mnogi od nas ne pogledaju naše platne liste i ne proučimo ih malo, možda zato što nitko od nas nikada nije imao posla s knjigovodstvom.

Tagovi:

Kako odabrati najbolji zajam za vaše potrebe?

Kako odabrati najbolji zajam za vaše potrebe?

Kada razmišljate o tome kako odabrati najbolji zajam za vaše potrebe, ključno je razumjeti razlike između različitih vrsta zajmova koji su dostupni na tržištu. Svaka vrsta zajma ima svoje specifičnost

Kako brzo i sigurno dobiti zajam online?

Kako brzo i sigurno dobiti zajam online?

### Kako brzo i sigurno dobiti zajam online: Ključni koraci za uspješan proces

U današnje vrijeme, sve više ljudi se okreće digitalnim platformama kako bi brzo i sigurno dobili zajam online. Proces d