Koliki kredit mogu dobiti – kako provjeriti

Koliki kredit mogu dobiti - kako provjeriti

Zatražite kredit

Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Ponedjeljak 24.06.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Koliki kredit mogu dobiti i o čemu to ovisi?

Današnji ubrzani način života mnoge dovodi do situacije kada su primorani tražiti kredit. Jedno od najčešćih pitanja je svakako “Koliki kredit mogu dobiti i o čemu to ovisi? ” Veoma je važno znati odgovoriti na navedeno pitanje, jer uz pomoć njega možete lakše planirati daljnje financijske troškove. Koliko kredita možete dobiti ovisi o vašoj kreditnoj sposobnosti. Odličnom kreditnom sposobnošću možete ostvariti veće iznose kredita i manje rokove otplate, što nije slučaj ako samo prolazite kao kreditno sposobni.

Nažalost, banke često realiziraju kredite samo onima koji imaju mogućnost, dok odbijaju one kojima su krediti potrebni. Zašto ne mogu svi ostvariti kredite? Ako vas banka ocijeni kreditno nesposobnima, to znači da predstavljate velik rizik kod otplate. Klijenti koji su često ocijenjeni kreditno nesposobnima su oni koji imaju lošu kreditnu povijest, ili oni koji nemaju dovoljno velika primanja i određeni ugovor o radu. U ovakvim situacijama mnogi se okrenu drugoj vrsti kreditiranja, brzim online kreditima. Riječ je o kreditima koji se dobivaju kod kreditnih agencija koje posluju preko interneta kao online zajmodavci. Navedeni oblik kreditiranja ne traži kreditnu sposobnost, već samo dokaz da imate redovita mjesečna primanja.

Kredit i kreditna sposobnost

Ugovaranje bilo kakvog kredita predstavlja ozbiljno poslovanje između vas i financijske institucije koja vam izdaje kredit. Sklapanje kredita će se odvijati brže i kvalitetnije ako ste upoznati sa samim procesom kreditiranja, a na njega vas pripremaju razne financijske institucije. Kako bi ostvarili bankarski oblik kredita potrebna vam je kreditna sposobnost. Provjera vaše kreditne sposobnosti će podrazumijevati utvrđivanje boniteta i mogućnost dobivanja kredita, kao i samu procjenu vrijednosti da ga se s kamatama otplati u određenom roku. Bez obzira u kojoj se državi EU nalazite, tražite li hitre kredite u Sloveniji ili na bugarskom бързи кредити uvjeti više manje isti.

Što sve utječe na kreditnu sposobnost?

Bez obzira na samu vrstu kredita, banke od vas žele kreditnu sposobnost. U Hrvatskoj, krediti se najčešće traže kao bi se podmirila određena dugovanja, a najtraženiji oblici kredita su nenamjenski i gotovinski. Kod procjene kreditne sposobnosti klijenta, banke se koriste podacima o: Redovitim primanjima, statusu zaposlenja – ugovor o radu, poslodavcu kod kojeg klijent radi, bračnom statusu, redovitosti kod otplaćivanja postojećih dugova i potencijalnim obvezama koje su vezane za jamca ili sudužnika. Kao potencijalni primatelj kredita, susrest ćete se s ispunjavanjem kreditnog zahtjeva koji je upitnik koji se bazira na osobnim pitanjima. Potrebno je shvatiti ozbiljno odgovaranje na pitanja koja se odnose na vaš bračni status, stručnoj spremi, poslu, adresi stanovanja, imovini. Kredit se ostvaruje ukoliko zadovoljavate sve bankovne kriterije.

Gdje je najbolje zatražiti kredit?

Istina je da većina banaka posluje po istom principu. U slučaju da vas je jedna banka ocijenila kreditno nesposobnima, postoji velika mogućnost da će i sljedeća to učiniti. Pojam “Kredit” najčešće vežemo uz banke, ali treba imati na umu da postoje i druge financijske institucije koje također nude oblik kreditiranja. U Hrvatskoj posljednjih godina raste potražnja za brzim online kreditima. Riječ je o kreditima koji se ostvaruju preko kreditnih agencija koje posluju preko interneta. Što je specifično kod navedenih kredita?

Riječ je pojednostavljenom obliku kreditiranja. Brzi online krediti ne traže kreditnu sposobnost kao ni instrumente osiguranja, traže jedino punoljetnost građana i dokaz o redovnim mjesečnim primanjima. Što su zapravo brzi online krediti? U definiciji, riječ je o manjim nenamjenskim kreditima koji su karakteristični po svojoj mogućnosti kratkoročne otplate. Odobravanje kredita ovakve vrste se ostvaruje već isti dan ili najkasnije u roku 24 sata od njegovog zahtijeva. Nažalost, mnogi od nas su svjesni da ne zadovoljavamo stroge bankarske uvjete kreditiranja, što znači da smo primorani tražiti druga rješenja. Kredit je još dan danas najtraženiji oblik financiranja, samo što ga danas možemo pronaći i izvan banaka i ostvariti ga na mnogo pristupačniji način.

Tagovi:

Kako odabrati najbolji zajam za vaše potrebe?

Kako odabrati najbolji zajam za vaše potrebe?

Kada razmišljate o tome kako odabrati najbolji zajam za vaše potrebe, ključno je razumjeti razlike između različitih vrsta zajmova koji su dostupni na tržištu. Svaka vrsta zajma ima svoje specifičnost

Kako brzo i sigurno dobiti zajam online?

Kako brzo i sigurno dobiti zajam online?

### Kako brzo i sigurno dobiti zajam online: Ključni koraci za uspješan proces

U današnje vrijeme, sve više ljudi se okreće digitalnim platformama kako bi brzo i sigurno dobili zajam online. Proces d