Koji su najinteligentniji znakovi horoskopa

Koji su najinteligentniji znakovi horoskopa

Ne postoji jedinstven kriterij koji određuje koji znakovi su najinteligentniji

Iako neki astrolozi ističu da su vodenjak i škorpion najpametniji pripadnici horoskopa i oni se razlikuju, vodenjaci su analitični, a škorpioni perceptivni sa snažnim refleksima. Postoji više vrsta inteligencija i zato, za sada ne postoji jedinstven kriterij koji određuje koji znakovi su najinteligentniji, zato treba vrednovanje razgraničiti po vrstama inteligencije. Postoji analitička, intuitivna, praktična, perceptivna, transpersonalna, socijalna, emocionalna, lingvistička i duhovna ili suštinska inteligencija, koja u sebi ujedinjuje sve ove inteligencije i koja je izražena kod rijetkih pojedinaca.

Zna se da su djevice superiorne u analitičkoj inteligenciji za kojom zaostaju svi ostali znakovi horoskopa. Zato su djevice dobri intelektualci, znanstvenici, istraživački novinari i pisci, no, mogu otići u drugu krajnost beskrajnog analiziranja svega i svačega, pa i sitničavo procjenjivanje emotivnih partnera što otežava emotivno zbližavanje i povezivanje. Upravo zbog beskrajnih analiziranja djevice se često čine emotivno hladne i nedostupne, a okolina ih može smatrati prepotentnima, i tretira ih kao osobe koje se dižu iznad drugih.

Škorpion je najveći emotivac, ali i ostali vodeni znakovi

Emotivna inteligencija je najjače oružje vodenim znakovima zodijaka. Škorpion je najveći emotivac, ali i ostali vodeni horoskopski znakovi ga prate, no škorpion je kralj strasti i emocija. Zbog podložnosti emocijama škorpioni su često preotvoreni i predirektni, a da bi dobili ono što žele poslužit će se svim raspoloživim sredstvima, manipulacijom, pa čak i nečasnim radnjama. Jednako strastveni u ljubavi i u mržnji, često su razapeti između dobra i zla, a ako ih iznevjerite postaju osvetnici.

Intuitivna inteligencija krasi vatrene znakove (ovan, lav, strijelac), ali strijelac svakako prednjači. Jasno je je da se znakovi u elementu vatre i razlikuju međusobno, a strijelac se ističe zbog svoje dvostruke prirode, predstavlja ga kentaur, pola čovjek, pola životinja, pa je dobio ono najbolje iz oba svijeta, ljudsku pamet i životinjske nagone što ga čini nadmoćnim i nepobjedivim. Strijelci su uvijek korak ispred svojih protivnika jer mogu dobro pročitati ljude i predvidjeti njihove poteze, a i sjajni su improvizatori.

Horoskopski znakovi u elementu zemlje su dobri praktičari

Za uspjeh sreću i zadovoljstvo je potrebno više od uskih specijalizacija i podjela, što znači da trebamo od svake inteligencije barem ponešto da bi ovladali praktičnom inteligencijom koja je garancija svakog uspjeha. Horoskopski znakovi u elementu zemlje su dobri praktičari upravo zato što posjeduju praktičnu inteligenciju, bik, jarac i djevica se uvijek snađu i znaju se pobrinuti i za sebe i za druge. Bik možda prednjači jer on zna priskrbiti imetak, ali i uživati u njemu.

Zračni horoskopski znakovi (vaga, blizanac, vodenjak) su logičari, što znači da njih krasi logička intuicija. Vaga možda prednjači, jer mora biti u ravnoteži, njoj sve mora imati smisla i logike, ako smisao iscuri, vaga odustaje, a to rade i blizanci i vodenjaci. Zračni pripadnici zodijaka su vjetar koji lako promijeni smjer i ako ono što rade postane besmisleno oni su u stanju poduzeti drastične životne promjene, promijenit će preko noći posao, profesiju, mjesto boravka, partnera, državu.
Tagovi: