Kako pojačati wifi signal

Kako pojačati wifi signal

Zašto je oslabio i kako pojačati WiFi signal

Fizička udaljenost može uzrokovati poteškoće i potrebno je naći način kako pojačati WiFi signal. Iz očiglednih tehničkih i sigurnosnih razloga, WiFi usmjerivači nemaju istu snagu odašiljanja kao ćelijski tornjevi. Jeftiniji usmjerivači možda se čak i trude pokriti relativno mali stan jakim WiFi signalom, a kamoli cijelu kuću. Doseg WiFi usmjerivača možete odrediti pomoću aplikacije za analizu WiFi-a poput NetSpot-a. WiFi signali mogu biti djelomično apsorbirani ili čak potpuno blokirani raznim preprekama i predmetima, uključujući zidove, kanalske radove, namještaj, kućanske uređaje, pa čak i ljude. Ovi WiFi blokatori imaju posebno negativan učinak na WiFi mreže od 5 GHz, jer signali više frekvencije ne prodiru u čvrste predmete gotovo jednako dobro kao niži frekvencijski signali. WiFi signali zauzimaju isti radiofrekvencijski opseg stvarnih radio stanica elektromagnetskog spektra, mobitela, mikrovalnih pećnica, voki-tokija, baby monitora i mnogih drugih uređaja koji svi mogu ometati WiFi signale. Naravno, WiFi mreže također se mogu međusobno ometati, problem koji je posebno čest u višestambenim zgradama i drugim gusto naseljenim područjima. Kapacitet usmjerivača utječe na WiFi i na to kako pojačati WiFi signal. Baš kao što neka računala jedva podnose povremeno pregledavanje weba, a neka mogu prikazati složene 3D objekte, nisu svi usmjerivači jednako snažni. Ne možete razumno očekivati ​​da usmjerivač niske klase pruža pouzdan bežični pristup internetu užurbanom uredu s više od desetak zaposlenika i nekoliko faks uređaja, WiFi pisačima i bežičnim sigurnosnim kamerama. Ponekad problem nije u snazi ​​vašeg WiFi signala, već u kapacitetu vaše internetske veze. Video chat ili streaming na više uređaja mogu čak i snažnu WiFi mrežu dovesti do puzanja. Za najbolje iskustvo važno je upravljati uređajima za propusnost i spriječiti ih da kradu propusnost od svih ostalih. Nadalje, možete jednostavno potrošiti cijeli dan za rješavanje problema s lošim WiFi performansama, a da ne shvatite da je vaš davatelj internetskih usluga zapravo kriv. Da biste testirali je li to stvarno tako, spojite se na internet žičnom vezom i provedite test brzine interneta. Izmjerene brzine preuzimanja i prijenosa trebale bi odgovarati brzinama koje oglašava vaš ISP. Ako nemaju, onda se nemojte ustručavati žaliti se. Značajke za poboljšanje performansi su također važni. Moderni usmjerivači podržavaju sve vrste prekrasnih značajki za poboljšanje performansi, uključujući kvalitetu usluge, višekorisnički MIMO (MU-MIMO), oblikovanje snopa i druge. Međutim, ove će značajke možda trebati ručno omogućiti da rade, a stariji usmjerivači često ih uopće ne podržavaju. Sad kad razumijete 5 glavnih čimbenika koji utječu na WiFi performanse, vrijeme je da se pobliže upoznate s nekim stvarima koje možete učiniti za njegovo poboljšanje.

Kako pojačati WiFi signal pronalaženjem dobrog mjesta uređaja

Odaberite dobro mjesto za svoj usmjerivač da biste time ostvarili način kako pojačati WiFi signal. Nisu sva mjesta jednako prikladna za vaš usmjerivač. Za početak želite izbjeći postavljanje usmjerivača u blizini metalnih predmeta i uređaja koji emitiraju elektromagnetske valove. Metal je glavni ometač WiFi signala, a njegova prisutnost u blizini WiFi usmjerivača lako može stvoriti veliku mrtvu zonu. Ostali materijali, uključujući staklo, drvo, plastiku, pjenu i karton, također mogu poremetiti WiFi signal, ali njihov utjecaj snage WiFi signala ima tendenciju da bude manje ozbiljan. Imajte na umu da se u mnogim zgradama za pričvršćivanje iverica koriste metalne zavrtnje (umjesto 2×4 drveta), a postavljanje usmjerivača blizu njih bila bi loša ideja. Ako sumnjate, na svom pametnom telefonu upotrijebite ručni pretraživač etiketa ili barem aplikaciju za pronalaženje etiketa. Strogo govoreći, svi kućanski uređaji do određene mjere emitiraju elektromagnetske valove, čak i fluorescentne žarulje, prekidači i električni brijači. Najveći emiteri elektromagnetskih valova obično se nalaze u kuhinji, a uključuju peći, mikrovalne pećnice i perilice posuđa. Ostali problematični uređaji su perilice rublja, sušilice rublja, televizori, bežični telefoni i grijači. Ako imate bilo koji od ovih uređaja kod kuće, držite WiFi usmjerivač što dalje od njih kako biste pojačali WiFi signal. U idealnom slučaju, također želite držati sigurnu udaljenost od električnih žica. Kako pojačati WiFi signal pronalaženjem dobrog mjesta uređaja? Da biste pokrili područje ravnomjernim WiFi signalom, trebali biste WiFi usmjerivač postaviti približno u središte. Bežični signal možete malo pojačati podizanjem usmjerivača iznad razine poda. WiFi signali zrače prema van u svim smjerovima, a ne samo vodoravno. Kad je usmjerivač na podu, sposobnost emitiranja jakih signala jako je ograničena. Iz istog razloga, ljudi koji žive u kućama s više trgovina uvijek bi trebali smjestiti Wi-Fi usmjerivač blizu stropa na prvom katu. Na taj će način čak i drugi kat dobiti stalnu pokrivenost.

Kako pojačati WiFi signal antenom

Nabavite jaču antenu da biste uspjeli u tome kako pojačati WiFi. Većina WiFi usmjerivača dolazi s malim, slabim antenama. Nije da proizvođači žele uštedjeti svaki cent koji mogu, ali moćne WiFi antene obično su odvratno velike. U usporedbi s antenom koju ste dobili s usmjerivačem, koja je vjerojatno visoka samo nekoliko centimetara i ima oko 4 dB pojačanja, antena od 10 dB može biti visoka između 10 i 15 inča. Ali ako vam ne smeta veličina, nova, moćna WiFi antena sjajan je način kako pojačati WiFi signal kod kuće ili u uredu bez kupnje novog usmjerivača. Kako pojačati WiFi signal antenom? Postoji nekoliko različitih vrsta WiFi antena, ali jedina vrsta na koju trebate paziti je uobičajena antena “gumena patka”, koja je električno kratka monopolna antena koja se sastoji od opružne žice u obliku uske zavojnice, zapečaćene u gumenu ili plastičnu jaknu za zaštitu antene. Takve antene koriste isti RP-SMA konektor, a na Amazonu i drugim internetskim trgovinama dostupno je mnogo različitih modela. Neki čak imaju i praktični produžni kabel koji vam omogućuje da postavite antenu dalje od usmjerivača kako biste postigli optimalnu raspodjelu signala. Da biste pojačali WiFi signal, morate kupiti antenu s većim pojačanjem od vaše trenutne. Dobitak antenskog sustava u odnosu na izotropni radijator na radio frekvencijama izražava se u dBi ili decibelima u odnosu na izotropni. Većina kućnih usmjerivača dolazi s malim antenama, čiji je dobitak između 4-5 dBi. Zamjena takve antene antenom od 9 dBi trebala bi pružiti izvrsno pojačanje signala.

Tagovi:

Kako isključiti vpn

Kako isključiti vpn

Virtualna privatna mreža (VPN) je popularan način za zaštitu vaše privatnosti i sigurnosti na internetu. Međutim, ponekad je potrebno isključiti VPN, bilo da se radi o problemima s povezivanjem ili je

Koji su najbolji gradovi za digitalne nomade

Koji su najbolji gradovi za digitalne nomade

Digitalni nomadi je nova kategorija zaposlenika koja se proširila nakon pandemije u kojoj su brojne kompanije shvatile da se obavljanje poslovanja može odvijati i na daljinu uz svu raspoloživu