Kako očistiti peglu

Kako očistiti peglu

Kako očistiti peglu i koliko često

Glačanje obično nije na vrhu ničije liste zabavnih aktivnosti, a može biti još gore ako se glačalo lijepi za tkaninu ili prska prljavu vodu. Uz samo malo održavanja možete održavati da glačalo radi dobro, izgledati sjajno i učiniti glačanje lakšim i produktivnijim. Postoji čak i način kako očistiti peglu i da slučajno otopljenu plastiku uklonite sa željeza ili tkanine koju ste glačali. Raspored čišćenja glačala uvelike ovisi o tome koliko često upotrebljavate glačalo i proizvode koje koristite (škrob ili veličine). Međutim, željezo treba isprati kako bi se barem sezonski uklonile naslage minerala. Očistite potplat glačala kada na površini vidite mutni film ili nakupine. Uvijek budite sigurni da je glačalo isključeno, odspojeno i potpuno ohlađeno prije nego što započnete bilo koji postupak čišćenja. U nekim se situacijama tkanine mogu otopiti, što može stvoriti ružni i tvrdoglavi nered. Ako se brinete za svoje glačalo, može bez napora kliziti po vašim haljinama, košuljama, hlačama i još mnogo toga! Pa, kako očistiti peglu, pitate se? Na pravom ste mjestu da to saznate! Ovaj vodič pružit će vam savjete kako pravilno očistiti peglu.

Kako očistiti peglu sa onime što imate pri ruci

Kako očistiti peglu sa onime što imate pri ruci? Upotrijebite sodu bikarbonu i vodu za čišćenje pegle. Ova metoda sjajan je način da na svom glačalu otopite pušku koja se stvorila kao kod kuće! Sve što trebate je pomiješati malo sode bikarbone i malo vode da biste stvorili pastu. Zatim utrljajte ovu pastu na potplat glačala pomoću meke četke ili ručnika za ribanje. Jednostavno ga obrišite vodom. Prije upotrebe osigurajte da je pasta potpuno obrisana i da se glačalo osuši. Možete koristiti novine. Zagrijte glačalo na najvišoj temperaturi i nosite rukavice za pećnicu kako biste zaštitili ruke od vrućine. Zgnječite malo novina i njime izribajte potplat glačala. To je sve! Kuhinjske spužve i pročišćivači mogu biti rješenje za to kako očistiti peglu i kako očistiti nered!
Koristite kuhinjsku spužvu ili piling koji ne ogrebotine, ribajte površinu glačala vodom i sapunom. Kad završite, obrišite ga ručnikom i pustite da se potpuno osuši prije upotrebe. Može i pasta za zube! Jednostavno utrljajte bijelu pastu za zube na potplat peglice. Zatim obrišite vlažnom krpom. Ne zaboravite da se glačalo potpuno osuši prije upotrebe.

Kako očistiti peglu octom

Kako očistiti peglu? Ocat, ocat, ocat! Navlažite ručnik destiliranim bijelim octom. Zatim obrišite potplat glačala kako biste uklonili eventualne napuhavanje. U nekim situacijama može ostati nešto ostataka, što će zahtijevati natapanje čistog ručnika u destilirani ocat i polaganje hladnog željeznog potplata na ručnik. Jednostavno ga pustite da se namače 15-30 minuta, a zatim obrišite na suho. Upotrijebite snažni duo za čišćenje, ocat i sodu bikarbonu kako biste našli rješenje kako očistiti peglu. Namočite ručnik u otopinu koja se sastoji od octa i sode bikarbone. Položite namočeni ručnik na ravno, a s isključenim glačalom pređite glačalom preko ručnika kao da ga peglate. Upotrijebite štapić za uši za čišćenje rupa za paru. Štapići za uši savršen su alat za stvarno ulazak u rupe za paru i njihovo čišćenje. Umočite ih u destilirani bijeli ocat prije nego što ih umetnete kako bi se poravnala snaga borbe protiv prljavštine. Dodajte ocat u rezervoar za vodu. Ako imate parno glačalo, drugi način čišćenja ventilacijskih otvora za paru je punjenje spremnika vode mješavinom pola destiliranog bijelog octa i pola vode. Zatim uzmite staru krpu ili ručnik, te je glačajte i kuhajte na pari. Dok se parete, ostaci će izlaziti iz otvora zajedno s octom.

Tagovi: