Regija

Voditelj iz BiH seksistički napao predsjednicu

[email protected] 15:03 • 03.12.2016 Osvježeno 15:04 • 03.12.2016 Vrijeme čitanja 1 minuta
Niksa Duper / CROPIX

Voditelj i vlasnik Face TV-a Senad Hadžifejzović u informativnoj emisije te televizije iznio je niz seksističkih komentara na račun predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.

Povod njegovog neprimjerenog istupa su njezine nedavne izjave o nestabilnosti u Bosni i Hercegovini te o radikalizaciji islama u BiH.

“Poruka iz vjeronauka za drugaricu predsjednicu. Osoba može, ali ne može religija postati radikalna. Tumačenja vjera su vam banalna. Ne pristaje vam biti manijakalna niti antiklerikalna. Greška vam je kardinalna, pitajte bosanskog kardinala. Tek poneka plavuša je banalna. Vi morate biti ličnost intelektualna. Vi ste osoba senzualna, a naša stanja prema vama su veoma emocionalna. Glede nas Bosanaca vi ste gospođa fatalna, dapače štoviše žena idealna. Ne kvarite naša osjećanja, doduše muški orijentalna prema vama, abnormalna i maksimalna. Drugarice predsjednice za mene bi jedan intervju s vama bila zadovoljština nenormalna. Ako vam je pak politička namjera kolonijalna, onda znajte da ova zemlja ne smije biti federalna, već zajednička tronacionalna. I poruka finalna: U stresu ste. Prijala bi vam terapija fizikalna. I to zaista vrlo, vrlo radikalna.” poručio joj je.

Newsletter

Facebook komentari