Hrvatska

SAMO NA JEDAN DAN: Saznajte kad možete posjetiti izložbu koja progovara o ženama i meduzama

NativeAdSolutions 11:34 • 23.11.2017 Osvježeno 11:37 • 23.11.2017 Vrijeme čitanja 2 minute

Fantastične autorske ilustracija koje prikazuju ženu kao mitološku meduzu premijerno će biti prikazane na izložbi u sklopu koncerta Emma Ruth Rundle 28.11.201. Godine, od 17 do 20 sati u zagrebačkoj Močvari.

No, kakva je veza meduze i žene? Prema riječima autorice ilustracija Jelene Lazić, Izložba predstavlja portrete arhetipova žena s onim vidljivim aspektima njihovog bića. Tu je i nevidljivi mračni dio, nesaznatljiv i nepromjenljiv, ali su njegove manifestacije i predstave raznolike.

Fenomen

Izložba govori o ogledalu i maski, psihološkom, sociološkom i društvenom fenomenu koji opisuje meduzu kao ženski arhetip, u snovima, fantazijama, halucinacijama i vizijama, umjetničkom stvaralaštvu, strahovima i u sumanutim sadržajima. Ona je u zagonetnom i mračnom prostoru ljudske psihe, kao misteriozna kombinacija nasilja, erotike, terora i žene suočene s izazovima življenja u postmodernom društvu.

Izložba je realizirana u sklopu koncerta Emma Ruth Rundle 28.11. u Začaranoj Močvari i projekta Močvarni laboratorij.

Jelena Lazić je rođena 1985. u Beogradu, gdje je diplomirala slikarstvo na Fakultetu primijenjenih umjetnosti, i na osnovu brojnih slikarskih projekata stekla Status samostalnog umjetnika.

Underground scena nosi raznolike inspiracije, pa je nakon murala i komercijalnih projekata pronašla sebe u ilustraciji i tetoviranju. Kao umjetnici, velika ambicija joj je da spoji slikarstvo, crtež i tetovažu u svoj unikatni umjetnički izraz.
Trenutno živi i radi na relaciji Beograd-Zagreb.

Jelenu Lazić inače možete pratiti na Facebooku, Instagramu i Tumblru. 

 

Newsletter

Facebook komentari