Hrvatska

Napad ili obrana? Ova usporedba baca novo svjetlo na djelovanje suca Turudića

Čitane mađarske novine "Heti Valasz" napravile su usporedbu suđenja zlokobnog sovjetskog pravnika i tužioca Andreja Višinskog s najpoznatijim hrvatskim sucem Ivanom Turud. . .

SAMO NA JEDAN DAN: Saznajte kad možete posjetiti izložbu koja progovara o ženama i meduzama

Fantastične autorske ilustracija koje prikazuju ženu kao mitološku meduzu premijerno će biti prikazane na izložbi u sklopu koncerta Emma Ruth Rundle Godine, od 17 do 20 s. . .

8 stvari koje niste znali o Prvom hrvatskom suzavcu

Iza svakog proizvoda krije se nešto manje vidljivo. Mjeseci i mjeseci zalaganja i truda koji rezultiraju stvaranjem nečeg posebnog i jedinstvenog. Takva je i priča o Prvo. . .

Počela je nagradna igra godine: Jo Nesbø te vodi u Oslo!

Lovci na glave, Spasitelj, Đavolja zvijezda ili možda Snjegović? Ovo su samo neki iz serije romana o detektivu Harryju Holeu koji su donijeli svjetsku slavu svom autoru. . .

Izbjeglice i govor mržnje tema su ovogodišnjeg Press film festivala

Narednog vikenda, u petak 1. rujna počinje treće izdanje PRESS film festivala. Ovogodišnja tema su "izbjeglice i govor mržnje". Organizatori navode kako im je izuzetna. . .

“Liberalizacija tržišta plina dovesti će do prijeko potrebnog okrupnjavanja tržišta”

Potpunom liberalizacijom tržišta plina za poslovne subjekte te u očekivanju naredne godine i za kućanstva dovesti će do prijeko potrebnog okrupnjavanja tržišta. Mnoge su. . .