Što je virmansko plaćanje

Što je virmansko plaćanje

Zatražite kredit

Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 14:26
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što je virmansko plaćanje, način plaćanja

Pitate se što je virman i što je virmansko plaćanje? Plaćanje virmanom je jedan od načina bezgotovinskih plaćanja, zapravo najčešći način bezgotovinskog plaćanja. Plaćanje virmanom je suvremeniji način plaćanja, zapravo i najsuvremeniji način plaćanja gdje se radi o izvršenju novčane transakcije s jednog računa na drugi. Možemo reći da je virman uplatnica za bezgotovinsko plaćanje. U izboru načina plaćanja za virman uslugu možete plaćati općom uplatnicom ili internet bankarstvom u bilo kojoj banci ili pošti u Hrvatskoj. Kada kao kupac u procesu plaćanja odaberete virman uslugu na email će vam biti poslani podaci za izvršenje uplate. Plaćanje je isključivo uplatom hrvatskog računa i u eurima. Po vašoj uplati kao kupac šalje se prodavatelju potvrda o uplati. Vi kao kupac ste obavezni tj. Dužni obaviti uplatu općom uplatnicom ili putem internet bankarstva u roku od 72 sata nakon narudžbe. Kada prodavatelj vidi vašu uplatu, šalje vam naručenu robu u roku od 15 radnih dana. Što je virmansko plaćanje? Možemo reći najkorišteniji oblik plaćanja danas.

Što je virmansko plaćanje, kako izgleda virman način plaćanja

Kod pitanja što je virmansko plaćanje mnogi se zabune i misle da je virman standardna, obična opća uplatnica gdje građanin plaća tj. Uplaćuje novac nekome, ali nije. Virman je vrlo sličan, ali ima određen nalog za izvršavanje novčane transakcije. Što je virmansko plaćanje? Za početak, virman može imati dva pa čak i tri dijela na kojima je istaknuto sljedeće; sa sasvim lijeve strane njegove uplatnice se nalazi ima tvrtke koja vrši uplatu, a dalje s desne strane piše broj računa tvrtke. U drugom nastavku virmana, s lijeve strane se opet nalazi ime tvrtke kojoj se plaća, a desno se opet nalazi broj njihovog računa. Važno je naglasiti da na virmanu postoji poseban dio gdje se upisuje svrha uplate i poziva na broj, što je dodatni broj koji se odnosi na račun. Kada se popunjava virman, on se popunjava u dva primjerka i takav se predaje u banci na daljnju realizaciju. Banka će ovjeriti jedan primjerak i vraća ga uplatitelju, a drugi se šalje navedenoj tvrtki na virmanu koja tu uplatu i prima.

Što je virmansko plaćanje, ostali načini plaćanja

Ustanovili smo što je virmansko plaćanje, uplatnica za bezgotovinsko plaćanje kada fizička osoba plaća iznos na račun druge fizičke osobe ili firma firmi ali ne gotovinom, to je najgrublje objašnjeno odgovor na pitanje što je virmansko plaćanje. Kada primjerice kupujete preko interneta, virman se kako način plaćanja često nalazi u top 3 vrste plaćanja radi svoje jednostavnosti. Da li plaćanje virmanom ima nedostataka? Naravno, kao i svaka vrsta plaćanja. Prvo, virman je jednokratan način plaćanja i ne može se na ovaj način plaćati na rate. Virmanom se može plaćati u poslovnicama i putem interneta, tj. Web shopa. Razlog zašto je virman još među top 3 popularna načina plaćanja nije samo njegova jednostavnost, svi mi smo nekako naučeni na opće uplatnice i to donosi popularnosti virmana. No, kako se sve modernizira i ide naprijed tako postoji i određena bojazan da će s vremenom opće uplatnice kao i virman možda postati stvar prošlosti.
Tagovi: