Merkur – značenje Merkura u astrologiji

Merkur – značenje Merkura u astrologiji

Merkur i njegov značaj u astrologiji

Merkur je planet u Sunčevom sustavu koji je najbliži Suncu i potrebna mu je godina dana da prođe kroz dvanaest horoskopskih znakova. Ovaj planet je vladar Djevica i Blizanaca, te je vrlo znatiželjan, površan, ima karakteristike da ne ulazi u dubinu stvari, pa pak puno toga otkriva ali i sakriva. Inteligencija, duhovitost, brzina i vještina, ali i točnost glavne su odlike ovog planeta na koje utječe. Osobe kojima u horoskopu vlada ovaj planet vrlo često se bave pisanjem, književnosti, govorništvom, komunikacijom, medijima, istraživanjem, izvještavanjem, pjevanjem, te glazbom kao načinom izražavanja.

Kako Merkur upravlja logikom osobe kojima dominira ovaj planet u natalnoj karti su vrlo intelektualno sposobne jer stalno nešto analiziraju, istražuju, uče, imaju veliku sposobnost pamćenja, moć za dobru procjenu, te su vrlo mudri i lukavi. Pri tome takve osobe mnogo toga zadržavaju stvari za sebe i zbog toga se ne smatraju iskrenim osobama. S obzirom da su takve osobe vrlo pedantne, sistematične, analitične i metodične ništa im ne može promaći i detaljno analiziraju što će, kada i kako iskomunicirati.

Merkur i njegova retrogradnost

U solarnom sustavu sve planete se kreću prema naprijed po svojoj orbiti, pa retrogradnost zapravo predstavlja optičku varku. Merkur može imati dvostruko značenje jer jednako kako puno toga otkriva, tako puno toga i sakriva ovisno o svom kretanju. Ovaj planet ima vrlo mistična obilježja upravo zbog te retrogradnosti kada se on kreće unazad i u tom periodu koči svaku djelatnost, a kako je ovo planet komunikacije u periodu retrogradnosti ovaj planet blokira svaki napredak i za vrijeme retrogradnog Merkura treba izbjegavati započinjanje novih poslova, kupovina nekretnina i pokretnina jer bi takvi poslovi mogli loše završiti.

Astrofon21 je centar koji vam može otkriti detalje o situacijama retrogradnog Merkura i protumačiti utjecaj na vaš život i događaje koji vas očekuju. Na preporučuje u periodu retrogradnog Merkura niti ići na operativne zahvate jer bi mogli završiti sa komplikacijama ili se bolest može vratiti. Za vrijeme kada je Merkur retrogradan mirujte, prikupite informacije, promatrajte, testirajte, informirajte se, analizirajte no nemojte djelovati. Djelovanje odgodite za period nakon završetka retrogradnog Merkura i njegovog stagniranja.

Merkur po kućama horoskopa

Merkur je planet Djevice i Blizanaca i u ovih znakovima on je u uzletu, a pada u Ribama i Strijelcima. Kuća u kojoj se ovaj planet najbolje snalazi je šesta kuća koja predstavlja bolest, zdravlje. Osobe koje imaju ovaj planet u šestoj kući su vrlo pedantne, logične, analitične i vrlo ozbiljne, pa nerijetko su vrsni kirurzi, ali i vodoinstalateri, mehaničari po zanimanju sa ovim planetom u šestoj kući. Ovaj planet u petoj kući koja predstavlja djecu, plodnost, ljubavne veze, seksualnost, veliki je glumac jer ga pokreću ambicija i strast, avanturizam, mladenački duh. Četvrta kuća koja predstavlja obitelj, porijeklo, tradiciju, povijest, te osobe sa Merkurom u ovoj kući cijeli život su vezane uz svoje korijene, no ovaj planet može predstavljati i početak i kraj. U trećoj kući koja je posvećena komunikaciji i učenju, ovaj planet osobama daje karakteristiku da uče radi samog znanja kako bi sebe izgradile.

U drugoj kući koja predstavlja materijalno stanje, Merkur kroz svoju komunikaciju postiže zaradu, sposobnost za stjecanjem materijalnih dobara, no to može prijeći i u hedonizam. U prvoj kući koja definira karakter, rođenje, temperament osobe s Merkurom u prvoj kući su kao i sam planet dvostrukog lica, vješti manipulatori i vrlo mistični. Proučite kako ovaj planet djeluje u ostalim astrološkim kućama na pojedina polja života.

Tagovi: