Kako se riješiti grinja

Kako se riješiti grinja

Kako se riješiti grinja prirodnim sredstvima i načinima

Ako kišete, šmrcate i teško dišete u vlastitom domu, velika je vjerojatnost da ste alergični na kućnu prašinu i grinje koje se nastanjuju u krevetima, madracima, jastucima, pokrivačima, tepisima i tapaciranom namještaju. Ako čišćenje namještaja i posteljine ne želite provoditi kemijskim i agresivnim sredstvima onda usvojite neke zdrave navike i napravite prirodna sredstva za kućno čišćenje. Kako se riješiti grinja prirodnim sredstvima i načinima; tako da redovito prozračujete vaš dom, posteljinu mijenjate najmanje jedanput u dva tjedna, perete sve, uključujući i jastuke na 60 stupnjeva, ne sušite rublje u kući jer vlaga pogoduje grinjama. Riješite se perja, nabavite antialergene jastuke i posteljinu od prirodnih materijala i svijetlih boja. Kako se riješiti grinja, nastojte i madrac promijeniti barem jedanput u četiri godine. Redovno održavajte higijenu i čišćenje svog doma, naročito pregibe tapaciranog namještaja, prostor ispod vašeg kreveta neka je slobodan od stvari i lako dostupan za čišćenje, kao i svi kutovi ako su vam tepisi od zida do zida.

Kako se riješiti grinja, prirodni sprej protiv grinja

Eterična ulja u održavanju doma i borbi protiv grinja mogu biti od velike koristi, a možete ih koristiti na više načina. Kako se riješiti grinja, kako napraviti prirodni sprej protiv grinja. Napunite špric kanticu ili bocu vodom u koju ćete nakapati ulje eukaliptusa i klinčića i tom tekućinom pošpricajte sav namještaj i najdublje zakutke. Pustite da se prirodno osuši i onda očistite na uobičajeni način. Nekoliko kapi ovih ulja možete nakapati u deterdžent kojim perete posteljinu i jastuke. Ne pospremajte krevet odmah po buđenju, raskrijte ga da se prozrači i osuši od noćnog znojenja, bolje je nepospremljen krevet bez grinja, nego uredno pospremljen pun grinja, a kontrolirajte i temperaturu i vlagu u stanu, jer vlaga i toplina su raj za grinje. Kako se riješiti grinja kada se zavuku u tepihe; posprejajte tepih svojim prirodnim sprejem koji ste sami napravili, pustite da se dobro osuši, a onda ga usisajte na uobičajeni način.

Kako se riješiti grinja, soda bikarbona i eterična ulja

Soda bikarbona u kućanstvu ima toliko namjena da ih je teško sve i pobrojati, ali u čišćenju posebno. Barem jedanput mjesečno odvrtite perilicu za rublje i perilicu za suđe “na prazno” samo sa sodom bikarbonom i bijelim alkoholnim octom da potamanite parazite koji se tamo skupljaju. Kako se riješiti grinja sa sodom bikarbonom i eteričnim uljima; pospite cijeli madrac sodom bikarbonom po kojoj nakapaje ili našpricajte eukaliptisovo ulje ili ono od klinčića, ili oba, pustite da se dobro osuši i onda dobro usisajte madrac, vodeći računa naročito o rubovima i opšivima. Na taj način možete očistiti sav tapacirani namještaj, samo pustite da se dobro osuši prije usisavanja. Kako se riješiti grinja iz tepiha sodom bikarbonom i eteričnim uljima. Pospite cijeli tepih sodom bikarbonom, mješavinu ulja eukaliptusa i klinčića posprejate i ostavite da se posuši preko noći, ujutro cijeli tepih temeljito usisajte. Sprejom od sode bikarbone i bijelog alkoholnog octa možete osvježiti i zrak u svom domu.

Tagovi: