Kako podijeliti internet

Kako podijeliti internet

Kako podijeliti internet preko računala

Konfigurirajte svoje uređaje na mreži. Saznajte kako podijeliti internet preko računala. Za dijeljenje interneta putem vaše mreže bit će potreban malo drugačiji izgled od standardne mreže. Povežite računalo koje dijeli vezu (“domaćin”) sa širokopojasnim modemom putem Etherneta ili 4G žarišne točke putem USB-a. Ako modem povezujete s glavnim računalom putem Etherneta, trebat će mu dva Ethernet porta (jedan za povezivanje s modemom, a drugi za spajanje na čvorište ili usmjerivač). Povežite računalo domaćina s WAN priključkom ožičenog čvorišta ili bežičnog usmjerivača pomoću Ethernet kabela.
Povežite ostala računala na čvorište ili usmjerivač pomoću Etherneta ili bežičnog signala. Imajte na umu da računala koja povezuju ne trebaju posebne postavke i mogu pokretati bilo koji operativni sustav. Ako samo povezujete dva računala, spojite ih izravno putem Etherneta. Otvorite prozor Network Connections na glavnom računalu. Ovaj prozor možete brzo otvoriti pritiskom na tipku Windows + R i upisivanjem ncpa. cpl. Desnom tipkom miša kliknite adapter koji je spojen na internetski izvor. To bi mogao biti vaš modem ili vaša USB žarišna točka. Obavezno izvodite ove korake samo na adapteru koji je stvarno povezan s internetom, a ne na adapteru koji će povezivati ​​hosta s ostatkom mreže. Odaberite “Properties” i kliknite karticu Dijeljenje. Označite okvir “Dopusti ostalim mrežnim korisnicima povezivanje putem internetske veze ovog računala”. Kliknite Primijeni da biste spremili promjene. U ovom trenutku možete računalo domaćina pretvoriti u bežičnu pristupnu točku ako imate bežični adapter koji se ne koristi. Za upute kliknite ovdje. Pritisnite gumb Postavke.. za omogućavanje određenih usluga. To je važno ako ostala računala trebaju pristupiti e-pošti, FTP-u ili drugim posebnim uslugama. Označite okvir za svaku uslugu koju želite omogućiti. Otvorite stranicu za konfiguraciju bežičnog usmjerivača. Sada kada je glavno računalo postavljeno, morat ćete konfigurirati usmjerivač kako bi mu omogućio prolazak veze. Kliknite ovdje za detaljne upute o otvaranju stranice s konfiguracijom usmjerivača.
Ako upotrebljavate čvorište ili prekidač, nećete morati izvršavati nikakve dodatne konfiguracije. Otvorite stranicu Internet Settings na usmjerivaču. Točna formulacija ovisit će o modelu. Provjerite je li odjeljak “IP adresa” postavljen na “Automatsko dobivanje”. Ponovno, formulacije će se malo razlikovati ovisno o vašem točnom usmjerivaču. Povežite svoja ostala računala i uređaje s usmjerivačem ili čvorištem. Vaš domaćin i usmjerivač su konfigurirani, a sada je vrijeme za povezivanje ostalih uređaja. Ako se povezujete putem Etherneta, povežite svako dodatno računalo s LAN priključcima na usmjerivaču ili čvorištu. Ako se bežično povezujete, spojite se na usmjerivač kao da se povezujete s bilo kojom bežičnom mrežom. Dakle, ako ste upratili sve korake kako podijeliti internet sa računala, uspješno se ga podijelili.

Kako podijeliti internet sa računala i do kakvih poteškoća može doći

Ako pokušavate doznati kako podijeliti internet sa računala, može doći i do nekih poteškoća. Ako ne postoji kartica Dijeljenje. To je obično slučaj ako imate instaliran samo jedan mrežni adapter. Morate imati instalirana najmanje dva različita mrežna adaptera da biste koristili dijeljenje internetske veze. Ostala računala na mreži nemaju internetsku vezu. To je obično uzrokovano računalom koje nije dobilo ispravnu IP adresu. Obavezno omogućite dijeljenje internetske veze samo na glavnom računalu i samo na adapteru koji je povezan s internetom. Na svim ostalim računalima u mreži ne smije biti omogućeno dijeljenje internetske veze. Otvorite prozor Mrežne veze na računalu koje ne može uspostaviti internetsku vezu. (tipka Windows + R, a zatim upišite ncpa. cpl). Desnom tipkom miša kliknite mrežni adapter i odaberite Svojstva. Odaberite “Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4)” i kliknite Svojstva. Odaberite “Automatski pribavi IP adresu”. Ponovite za “Internet Protocol Version 6 (TCP / IPv6)”. Ostala računala mogu dijeliti datoteke, ali se ne mogu povezati s internetom. Premošćivanje vaših dva mrežna adaptera može pomoći u rješavanju ovog problema. Otvorite prozor Mrežne veze na glavnom računalu (tipka Windows + R, a zatim upišite ncpa. cpl). Odaberite dva adaptera koja želite premostiti. Ovo bi trebao biti adapter koji je povezan s internetom i adapter koji je povezan s ostatkom mreže. Držite Ctrl i kliknite svaki da biste ih odabrali. Desnom tipkom miša kliknite jednu od dvije odabrane mreže i odaberite “Bridge Connections”. Kada se to zatraži, kliknite Da. Ponovo pokrenite drugo računalo i pokušajte se ponovo povezati. Primam poruku “Došlo je do pogreške dok je omogućeno dijeljenje internetske veze. (Null)”. To može biti uzrokovano problemom s uslugama internetske razmjene u sustavu Windows. Pritisnite tipku Windows + R i upišite services. msc. Pritisnite Enter da biste otvorili prozor Usluge. Pronađite svaku od sljedećih usluga: Usluga pristupnog sloja aplikacije, Mrežne veze, Svijest o mrežnoj lokaciji (NLA), Uključi i igraj, Upravitelj automatskog povezivanja na daljinski pristup, Upravitelj veze s udaljenim pristupom, Poziv na daljinski postupak (RPC), Telefonija, Vatrozid za Windows. Dvaput kliknite svaku uslugu i postavite “Startup Type” na “Automatic”. Ponovo pokrenite računalo nakon postavljanja svake usluge i pokušajte ponovno uspostaviti vezu. I ako ste razriješili sve tehničke poteškoće, uspjeli ste u naumu kako podijeliti internet.

Kako podijeliti internet putem bežičnog hotspota

Kako podijeliti internet putem računala sa sustavom Windows u bežičnu pristupnu točku. Slijedite korake u prvom odjeljku da biste omogućili dijeljenje internetske veze na glavnom računalu. Ova metoda omogućit će vam upotrebu neiskorištenog bežičnog adaptera na glavnom računalu sa sustavom Windows za emitiranje bežične mreže na koju se može povezati bilo koji drugi uređaj, baš kao i bežični usmjerivač. Prvo ćete trebati omogućiti dijeljenje internetske veze na glavnom računalu slijedeći korake 1-5 prvog odjeljka. Računalo domaćin mora imati bežični adapter koji se ne koristi da bi emitirao signal za druga računala i uređaje na koje se može povezati. Ako na glavnom računalu nije instalirana bežična kartica, možete upotrijebiti USB bežični adapter. Svakako omogućite dijeljenje internetske veze samo na adapteru koji je povezan s internetom. Nemojte omogućiti dijeljenje interneta na bežičnom adapteru koji ćete koristiti za stvaranje bežične mreže. Desnom tipkom miša kliknite ikonu mreže u sistemskoj ladici i odaberite “Otvori centar za mrežu i dijeljenje”. Ovo će otvoriti novi prozor s vašim aktivnim mrežnim vezama. Odaberite “Postavi novu vezu ili mrežu”. Ova se veza može pronaći pri dnu prozora Centra za mrežu i dijeljenje. Da biste izvršili opciju kako podijeliti internet, pratite dalje. Odaberite “Postavljanje bežične ad hoc mreže (računalo-računalo)”. Ako koristite Windows 8, morat ćete preuzeti besplatni program poput Virtual Routera (virtualrouter. codeplex. com, koji postiže isto. Unesite postavke za svoju novu bežičnu mrežu. Dajte mreži ime i odaberite “WPA2-Personal” kao vrstu zaštite. Pazite da se sigurnosni ključ ne može lako pogoditi. Obavezno označite okvir “Spremi ovu mrežu” ili ćete ga morati ponovno konfigurirati svaki put kada ponovno pokrenete računalo. Povežite svoja ostala računala i uređaje s novom bežičnom mrežom. S kreiranom bežičnom mrežom i omogućenim dijeljenjem internetske veze, sada biste trebali moći povezati bilo koje drugo računalo ili mobilni uređaj s bežičnom mrežom, baš kao i bilo koja druga bežična mreža. Unesite sigurnosni ključ koji ste stvorili u prethodnom koraku za povezivanje.

Tagovi:

Kako isključiti vpn

Kako isključiti vpn

Virtualna privatna mreža (VPN) je popularan način za zaštitu vaše privatnosti i sigurnosti na internetu. Međutim, ponekad je potrebno isključiti VPN, bilo da se radi o problemima s povezivanjem ili je

Koji su najbolji gradovi za digitalne nomade

Koji su najbolji gradovi za digitalne nomade

Digitalni nomadi je nova kategorija zaposlenika koja se proširila nakon pandemije u kojoj su brojne kompanije shvatile da se obavljanje poslovanja može odvijati i na daljinu uz svu raspoloživu