Kako otkriti uređaj za prisluškivanje

Kako otkriti uređaj za prisluškivanje

Kako otkriti uređaj za prisluškivanje i kada posumnjati da vas netko prisluškuje

Vojnu industriju s pravom uglavnom povezujemo uz negativnosti, međutim upravo je vojna industrija zaslužna za razvoj mnogih tehnologija i izuma. Dakle mnoge stvari koje danas koristimo u svakodnevnom životu, nekada su se koristile i razvijene su upravo za vojnu industriju. Jedna od njih je svakako i uređaj za prisluškivanje. Njihova pojava rezultirala je i razvojem uređaja i načina kako otkriti uređaj za prisluškivanje. Ako želite znati kako otkriti uređaj za prisluškivanje prvenstveno bi bilo dobro znati koji bi mogli biti razlozi zašto vas se prisluškuje, kao i tko bi imao interesa u tome da vas prisluškuje. To nije uvijek jednostavno znati i nekada je nemoguće uopće naslutiti da bi vas netko mogao prisluškivati. Kada vas netko prisluškuje ili „naruči“ prisluškivanje iz nekih privatnih razloga, npr. provjerava vašu bračnu vjeru ili nevjeru, tada ćete teško moći posumnjati da ste prisluškivani. Ali ako znate da radite na nekom osjetljivom radnom mjestu ili ste zanimljivi nekome zbog saznanja koja imate tada je mogućnost da ste prisluškivani itekako prisutna.

Kako otkriti uređaj za prisluškivanje vizualnim pregledom prostora

Ako sumnjate u to da vas netko prisluškuje, a niste u financijskoj situaciji da možete platiti uslugu otkrivanja uređaja za prisluškivanje, u tom slučaju dobro je znati kako otkriti uređaj za prisluškivanje vizualnim pregledom prostora. Prvo da bi znali kako otkriti uređaj za prisluškivanje, morate poznavati osnovne značajke o tim uređajima, kao i koja su pogodna mjesta za njihovo postavljanje. Uređaji za prisluškivanje dolaze u različitim veličinama i oblicima, pa se mogu postaviti bilo gdje. Prvo obratite pažnju na raspored stvari i ukrasa u prostoru, tj. da li je nešto pomaknuto van uobičajenog mjesta. Dobro pregledajte sav namještaj, detaljno prolazeći komad po komad, koristeći svjetiljku. Prekidače i slične uređaje provjerite taktilno, da li daju jednak otpor i osjećaj tijekom pomicanja, kao i prije. Uređaji za prisluškivanje mogu se montirati i u zid i namještaj, pa potražite i tragove sitne prašine od bušenja. Predvečer kada se smiri vanjska buka, utišajte sve uređaje u kući i osluškujte da li čujete kakvo neuobičajeno zujanje koje se ne širi od postojećih kućanskih aparata. Uređajima za prisluškivanje potreban je i stabilan izvor električne energije, pa potražite da li ima po prostoru dodatnih i „sumnjivih“ kablova. Ovdje se svodi na vašu koncentraciju i moć zapažanja, pa si dajte vremena kako bi kvalitetno pretražili prostor.

Kako otkriti uređaj za prisluškivanje angažiranjem agenta i istražitelja

U situaciji u kojoj ste pretražili prostor za koji sumnjate da je ozvučen i da vas se prisluškuje i više nemate ideje kako otkriti uređaj za prisluškivanje, ostaje vam opcija angažiranja agenta koji je osposobljen za to. Agenti i istražitelji će najbolje znati kako otkriti uređaj za prisluškivanje, zbog svog iskustva i opreme koje posjeduju. Istražitelj će protuprislušne radnje odraditi raznim detektorima frekvencija i signala koje odašilju uređaji za prisluškivanje. Ovisno o veličini prostorije i stvarima koje se nalaze u njoj trebat će mu od 1-2 sata, pa nekada i cijeli dan. Cijene pregleda prostora kreću se od 2000 do 20 000 kuna, što svakako nije veliki iznos ako će vas zaštititi od prisluškivanja. Kod samog dogovaranja sa istražiteljem, svakako pripazite na način dogovora. Nikako nemojte u posao ugovarati u prostorima za koje sumnjate da su ozvučeni niti koristiti uređaje za koje također sumnjate da vas preko njih netko prisluškuje. Nije ugodna sumnja da vas netko prisluškuje, pa će vam svakako istražitelji olakšati situaciju ako otkriju ili pobiju vaše sumnje.

Tagovi:

Kako isključiti vpn

Kako isključiti vpn

Virtualna privatna mreža (VPN) je popularan način za zaštitu vaše privatnosti i sigurnosti na internetu. Međutim, ponekad je potrebno isključiti VPN, bilo da se radi o problemima s povezivanjem ili je

Koji su najbolji gradovi za digitalne nomade

Koji su najbolji gradovi za digitalne nomade

Digitalni nomadi je nova kategorija zaposlenika koja se proširila nakon pandemije u kojoj su brojne kompanije shvatile da se obavljanje poslovanja može odvijati i na daljinu uz svu raspoloživu