Kako očistiti pločice u kuhinji

Kako očistiti pločice u kuhinji

Kako očistiti pločice u kuhinji redovno čišćenje

Kako očistiti pločice u kuhinji ako ih redovno čistite i ne dopustite masnoći da se skori, jednostavno sapunom i vodom. Ovisi i koliko često kuhate, te da li nakon svakog kuhanja počistite i štednjak i pločice u kuhinji. No, ne zaboravite i da kamenac na pločicama pored sudopera stvara nečistoću na kuhinjskim pločicama.

Sapun i voda dovoljni su za redovno čišćenje kuhinjskih pločica, no možete upotrijebiti i tekućinu za pranje posuđa koja također otklanja masnoće. Redovnim čišćenjem kuhinjskih pločica nećete imati skorene masnoće koje će trebati očistiti nekim drugim sredstvima za čišćenje.

Kako očistiti pločice u kuhinji i fuge na pločicama uz pomoć sapuna, vode i četkice za zube koja će vam trebati za čišćenje fuga. Naravno da nakon svakog kuhanja nećete čistiti i fuge jer bi tada priprema hrane i i čišćenje kuhinje trajalo duže, a vremena nikad dovoljno. Kad dođete sa posla cilj vam je u što kraćem vremenu pripremiti obrok počistiti kuhinju, ali vikendom se možete posvetiti i fugama.

Kako očistiti pločice u kuhinji prirodnim sredstvima

Kako očistiti pločice u kuhinji prirodnim sredstvima koja neće naštetiti ni vama ni vašim pločicama. Ako pripadate skupini koja nakon kuhanja malo prebriše pločice i ostavlja temeljno čišćenje za dane vikenda ili periode temeljitog čišćenja vama se masnoća sigurno skupila na kuhinjskim pločicama kao i kamenac od prskanja vode.

Bez obzira čiste li se kuhinje po mjeri ili kuhinje koje su kupljene u elementima, pločice su dio kuhinje koji je uvijek najteže očistiti. No, kod čišćenja kuhinjskih pločica od masnoća i kamenca mogu vam pomoći tri prirodna sastojka, ocat, limunov sok i soda bikarbona. Bit će vam potrebne i rukavice da zaštitite ruke i četkica za zube za čišćenje fuga.

Kako očistiti pločice u kuhinji uz pomoć limunovog soka, sode bikarbone i octa? Napravite smjesu u obliku paste od ova tri sastojka i namažite kuhinjske pločice. Soda bikarbona svojim alkalnim djelovanjem u spoju sa kiselinama iz limuna i octa će djelovati na masnoće savršeno, otapajući masnoće bez puno muke. Za fuge protrljajte četkicom za zube tom istom pastom i ostavite da pasta djeluje, nakon toga sve dobro isperite vlažnom krpicom i vaše će pločice i fuge biti kao nove.

Kako očistiti pločice u kuhinji kemijskim sredstvima

Čišćenje pločica kemijskim sredstvima je također jedan od načina kako očistiti pločice u kuhinji. Danas postoje kemijska sredstva koja nisu agresivna ni za vas ni za vaše pločice, no jesu za masnoće i za kamenac na vašim kuhinjskim pločicama i fugama između pločica. U svakom dućanu možete pronaći kemijska sredstva za čišćenje masnoća i kamenca sa površinama pločica i fuga između pločica.

Kemijska sredstva kao način kako očistiti pločice u kuhinji može biti vrlo lak i jednostavna način da riješite masnoće sa svojih kuhinjskih pločica jer tokom kuhanja nećete ni primijetiti da masnoća pršti po pločicama dok se malo bolje ne zagledate u pločice.

Ne zaboravite da prilikom čišćenja upotrijebite rukavice kako biste zaštitili kožu na svojim rukama naročito ako imate problematičnu i osjetljivu kožu. Za fuge možete upotrijebiti bjelilo ukoliko kemijska sredstva nisu bila dovoljna i ako želite da fuge izgledaju svježe i čiste a na fugama se zan sakupiti dosta prljavštine i nečistoće koja se teško čisti.

Tagovi: