Kako napumpati pilates loptu

Kako napumpati pilates loptu

Koraci kako napumpati pilates loptu

Evo koraka kako napumpati pilates loptu. Pronađite maksimalan promjer označen na kuglici. Mjernom palicom izmjerite ovu udaljenost na zidu, mjereći od poda prema stropu. Označite udaljenost na zidu olovkom ili komadom trake. Položite loptu na zemlju. Provjerite ima li proboja ili rupa na lopti. Ako nađete bilo kakve rupe, vratite loptu jer je neispravna. Izvadite čep iz lopte rukama. Stavite vrh pumpe u otvor za čep. Uključite električni kompresor za zrak ili pumpajte ručnu pumpu da napunite loptu. Prestanite puniti loptu kad je čvrsta. Ne dopustite da lopta pređe maksimalni promjer označen na zidu. Izvadite vrh pumpe iz otvora na čepu u lopti. Brzo vratite češ u njegov otvor. Provjerite je li čep u ravnini s površinom lopte. Pričekajte 24 sata da se lopta “odmori” prije nego što je upotrijebite ili je napunite s više zraka. Noge bi vam trebale biti savijene za 90 stupnjeva. Ako su vam koljena mnogo niža od kukova, ispustite dio zraka iz lopte. Prateći ove korake uspješno ste saznali kako napumpati pilates loptu. Ako su vam koljena viša od bokova, napuhavajte loptu više dok ne budete u ispravnom položaju. Međutim, trebali biste moći napraviti udubljenje od 7cm u lopti pritiskajući dolje prstom po lopti.

Kako napumpati pilates loptu i kako provjeriti je li dovoljno napumpana

Nakon što ste otkrili kako napumpati pilates loptu, naučite kako provjeriti je li dovoljno napumpana. Izmjerite konačni promjer kuglice. Pročitajte upute ili pakiranje u kojem je stigla lopta i dobili točna mjerenja veličine kuglice kad je potpuno napuhana. Pomoću vrpce izmjerite promjer lopte i provjerite odgovara li onome što piše u uputama. Ako ste visoki 4’11 “(1, 49 m) do 5’6” (1, 67 m) trebali biste dobiti loptu od 55 cm (1, 80 ft). Ako ste visoki 5’7 ″ (1, 70 m) do 6’0 ″ (1, 82 m), trebali biste dobiti loptu od 65 cm (2, 13 ft). Ako ste visoki od 1, 85 m do 6’1 “(1, 98 cm), trebali biste dobiti loptu od 75 cm. Sjednite na svoju napuhanu loptu za vježbanje. Sjednite na loptu s blago savijenim koljenima s nogama ravno na podu. Koljena i kukovi trebaju biti poravnani, a bedra paralelna s tlom. Pogledajte se u zrcalo da vidite ulazite li preduboko, u tom slučaju trebat ćete više napuhati loptu. Ako vam stopala nisu ravna na tlu ili su vam bedra nagnuta prema dolje, lopta vam je pretjerano napuhana. U tom slučaju ispustite malo zraka iz lopte. Polako odskočite gore-dolje na lopti za vježbanje. Ako napravite test odskoka, pokazat ćete je li lopta za vježbanje pravilno napuhana. Odskočite gore-dolje po lopti i pripazite da vam kukovi i ramena budu u okomitoj liniji dok odskakujete. Ako lopta može zadržati vašu težinu, a vaše držanje ostane uspravno, lopta je pravilno napunjena i uspješno ste izvršili misiju kako napumpati pilates loptu. Dok vježbate na lopti za vježbanje, ona će se s vremenom polako ispuhati. Ne zaboravite održavati razinu zraka odgovarajućom kako vrijeme prolazi.

Kako napumpati pilates loptu i kako ju ispumpati

Kako napumpati pilates loptu i kako ju ispumpati? Sjednite na vrh svoje lopte raširenih nogu. Pomaknite loptu ispod sebe i pronađite bijeli stoper na lopti. Suočite se s čepom ispred sebe između nogu. Uklonite čep i polako odskakujte dok se lopta ne ispuše. Nakon što uklonite čep, zrak bi trebao početi izlaziti iz lopte. Da biste ubrzali postupak, lagano se odbijte po lopti da izbacite preostali zrak iz kugle. Nastavite to raditi dok se potpuno ne ispuše. Sklopite loptu kad je spremite. Kad je vaša kugla potpuno ispuhana i uklonili ste sav zrak, preklopite je nekoliko puta prije nego što je vratite u spremište. Nemojte zgužvati loptu jer je vremenom može oštetiti i stvoriti nabore i pukotine kad je napuhnete. Čuvajte loptu na sobnoj temperaturi i ne izlažite je izravnoj sunčevoj svjetlosti. Kada god poželite, možete uz pomoć uputa kako napumpati pilates loptu opet imati vaš najdraži rekvizit za vježbanje.

Tagovi: