Kako napraviti griz

Kako napraviti griz

Kako napraviti griz kus kus

Želite znati kako napraviti griz kus kus, onda pročitajte ovaj članka koji vam donosi sve informacije o tome kako napraviti griz kus kus. Prvo pomiješajte 1 šalicu (300 ml) vode i griz u velikoj zdjeli. Koristite ručnu miješalicu ili drvenu žlicu da temeljito promiješate. Razbijte sve grudice u smjesi. Zatim napunite lonac za kuhanje na pari do pola i prokuhajte vodu. Na pari skuhajte kus kus.

Svakako možete upotrijebiti još jedan uređaj za kuhanje na pari ako ga imate, sve dok je smjesa odvojena od kipuće vode. Smjesu kuhajte na pari 40 minuta. Pazite da voda ispod ne ulazi u vašu smjesu i previše je vlaži. Na kraju, ne zaboravite prekriti lonac tako da para ostane zarobljena unutra dok se kuha. Uklonite smjesu brašna i umiješajte 1 1/2 šalice (350 ml) vode, ulje i sol po ukusu. Morali biste dobro umiješati nove sastojke.

Ručna miješalica posebno će dobro funkcionirati za miješanje dodatnih vlažnih sastojaka. Miješanje 4-5 minuta trebalo bi biti dovoljno za prianjanje smjese i novih tekućina. Neka se vaša smjesa stvrdne 30 minuta. Ovdje se voda i ulje zasićuju u brašnu, slično kao kod rada s tjesteninom. Ako dulje ostavljate, kus-kus može postati malo tvrđi. Manje vremena i bit će prevlažno.

Kako napraviti griz tjesteninu

Za sve koje zanima kako napraviti griz tjesteninu ovaj članak je idealno rješenje da saznaju sve o tome. Prvo ručno na tvrdoj površini umiješajte jaja i žumanjke u griz brašno. Napravite svojevrsni krater u brašnu kako vam jaja ne bi iscurila. Dodatak ulja ili vode često će rezance učiniti previše ljepljivima za rukovanje. Ako vam treba više vlage, razmislite o dodavanju još jednog bjelanjka s malo brašna za uravnoteženje. Miješajte ručno kako biste osigurali pravu elastičnost. Zatim, pustite da vam tijesto odmara 1-3 sata.

Sve iznad jednog sata do otprilike tri, rezultirat će prilično dosljedno jednakim rezultatima. Što manje tijesta odmara, to će kasnije biti tvrđe. Nakon toga razvaljajte svoje tijesto. Drvenim valjkom počnite motati svoje tijesto u dugački, uglavnom jednake širine oblik. Zatim, izrežite svoju tjesteninu u željeni oblik. Možete ili ručno rezati ili koristiti dodatak.

Tjestenina se može rezati na trakice, slične rezancima fettuccina, ili na listove za lazanje. Kad dođe vrijeme za kuhanje tjestenine, trebat ćete kuhati oko 60-90 sekundi u kipućoj slanoj vodi. Za razliku od tjestenine kupljene u trgovini, domaća tjestenina će se kuhati puno brže. Sada kada znate kako napraviti griz tjesteninu kupite griz brašno i napravite svoju tjesteninu, a recepte pronađite na kuhaj.hr

Kako napraviti griz krupicu

Pročitajte ovaj tekst i saznajte kako napraviti griz. Zagrijte mlijeko, vodu i sol u malom loncu dok ne zavrije. Sastojke u loncu možete jednostavno miješati kad se počnete zagrijavati. Smjesu povremeno promiješajte dok se zagrijava tako da mlijeko ne stvara kožu na vrhu. Maknite s vatre i umiješajte griz.

Pazite da temeljito promiješate sve dok nema grudica. Inače ćete u gotovom proizvodu imati zalogaje nakupina brašna. Može biti lakše ako započnete s otprilike polovicom griza, pomiješate pa dodate ostatak. Zagrijte novu smjesu do vrenja. Ne brinite se hoćete li više soliti vodu. Lakše ćete začiniti svoje jelo po ukusu kad je gotovo. Pokrijte i smanjite vatru na lagano kuhanje nakon što zavrije. Pustite da se kaša kuha približno 20 minuta dok se ne zgusne.

Stalno miješajte kako bi se ravnomjerno kuhalo i ne izgorilo uz rubove ili dno posude. Maknite s vatre i pustite da se hladi nekoliko minuta. Kašu ulijte u posudu za posluživanje. Dok se hladi možete dodati šećer ili bilo koji drugi dodatak, poput orašastih plodova ili bobičastog voća. Sada kada znate kako napraviti griz napravite sebi jednu porciju i uživajte u ovoj poslastici.

Tagovi:

Najnovija dostignuća u robotici

Najnovija dostignuća u robotici

U posljednjih nekoliko godina, robotske tehnologije značajno su unaprijedile medicinsku industriju, pružajući nove mogućnosti za dijagnostiku, liječenje i rehabilitaciju pacijenata. Jedno od najnoviji

Nevjerojatne činjenice o ljudskom tijelu

Nevjerojatne činjenice o ljudskom tijelu

Mozak ljudskog tijela fascinira znanstvenike i laike već stoljećima. Ovaj izvanredni organ, težak oko 1,4 kilograma, djeluje kao centralni upravljački sustav našeg tijela, koordinirajući sve naše fizi

Najneobičniji dvorci na svijetu

Najneobičniji dvorci na svijetu

Kada govorimo o dvorcima, većina nas zamišlja raskošne zgrade s tornjevima, jarcima i debelim zidinama. No, najneobičniji dvorci na svijetu redefiniraju te uobičajene predodžbe i otvaraju vrata u svij