Kako naplatiti privatni dug

Kako naplatiti privatni dug

Zatražite kredit

Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 14:10
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako naplatiti privatni dug, što kada ostane dug

Bilo da je riječ o posudbi novaca na lijepe oči i obećanja o povratku, ili da se radi o izdatom računu s izvršenim uslugama koje osoba nije podmirila dug koji ima prema vama, kako naplatiti privatni dug je jedan od onih pitanja koje se dosta i sve češće postavlja u doba financijske krize. Kao prvi savjet moramo navesti da je uvijek poželjno imati pisani trag vezan za posuđivanje novaca i duga, jer tako ako se nađete u navedenoj situaciji ćete lakše doći do odgovora na pitanje kako naplatiti privatni dug. Što ako ste primjerice posudili užem članu obitelji ili prijatelju određenu svotu novaca i oni su možda vratili ratu do dvije i onda prestali? U ovom slučaju je dobro čuvati iako poruke s upitom o dugu prema vama, jer mogle bih poslužiti kao dokaz, također nađite i sačuvajte datum transakcije s računa na račun ili kada ste digli vaše novce da bi ste dali nekome, sve to može poslužiti kao dokaz. Banke svoje dugove naplaćuju ovrhama na račun, bez obzira uzeli novac od Zabe ili credit24.bg isti je postupak.

Kako naplatiti privatni dug, vi kao dužnik

Recimo da ste vi dužnik, da ste vi ostali dužni za neke račune primjerice za mobitel, internet ili nešto drugo i dobite telefonski poziv ili poruku da trebate ispoštovati obavezu plaćanja prije ukidanja usluge. Ako se recimo oglušite na navedeno, bilo radi financijske trenutne situacije ili da ste uvjereni da se ništa neće dogoditi, slijedi sljedeće. Dolazi do ukidanja usluge, troškovi rastu, i eventualno kao zadnji korak dolazi se do agencija za naplatu potraživanja koje stoje iza svake tvrtke. Kako naplatiti privatni dug, tj. Kojim metodama se koriste navedene agencije za naplatu potraživanja? Metoda njihovog rada se dijeli u dvije skupine, prva samo posreduje naplatu potraživanja, a druga otkupljuje potraživanja. Sigurno ste čuli za ovrhu, ovrha je proces tj postupak u kojem ovrhovoditelj tj. Potražitelj naplate duga uz pomoć suda ili javnog bilježnika prisilno naplaćuje svoje potraživanje natrag. Do ovrhe može vrlo lagano doći uz predočenje dokaza vašeg dugovanja prema nekome. Najčešće do ovakvih scenarija dolazi radi nepodmirenih rata kredita i sličnih stvari vezano više s bankom. Više o ovršnom zakonu možete potražiti na web stranici o zakonima u RH. Kako naplatiti privatni dug preko ovrhe? Uzimaju se vaše osobne stvari u vrijednosti dugovanja i tako se podmiruje potraživanje naplate duga.

Kako naplatiti privatni dug, prigovori

Bilo da ste vi pokrenuli postupak ovrhe prema nekome tko je vama dužan, ili da je netko pokrenuo postupak ovrhe prema vama, postoji nešto što se zove prigovor ovršenika na rješenje o navedenoj ovrsi. Naveli smo kako naplatiti privatni dug, ali da li se može protiv zadnjeg koraka a to je ovrha nad vama ili nad nekim tko vam je dužan? Ako se odbija platiti, podnosi se prigovor protiv rješenja u roku od 8 dana. Prigovor se podnosi kod javnog bilježnika koji je izdao rješenje o ovrsi i on prosljeđuje prigovor općinskom sudu. Kako naplatiti privatni dug u financijskoj agenciji? Kada je prošlo navedenih 8 dana od primitka rješenja o ovrsi, a recimo ovršenik nije odgovorio prigovorom, tada javni bilježnik rješenje dostavlja Financijskoj agenciji. Financijske agencije provode ovrhe po računima u svim bankama prema OIB-u ovršenika bez njegove suglasnosti. Ako ovršenik ima novaca na računu, Financijska agencija se naplaćuje i dug se zatvara, ovo je samo moguće izvesti na računima koji nisu u blokadi.
Tagovi: