Tko ima pravo na jednokratnu novčanu pomoć

Tko ima pravo na jednokratnu novčanu pomoć

Zatražite kredit

Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : 9:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Tko ima pravo na jednokratnu novčanu pomoć, propisi

Sigurno poznajete nekoga ili ste vi sami se možda zapitali tko ima pravo na jednokratnu novčanu pomoć i kako do nje doći? Prava, kao i tko ima pravo na jednokratnu novčanu pomoć je određeno propisima i većinom su ista u svakom gradu Hrvatske te se nadopunjuju i mijenjaju s vremena na vrijeme. Prava na jednokratnu novčanu pomoć možete vrlo lako provjeriti pa čak i na stranicama grada, primjerice za Zagreb na službenoj stranici grada Zagreba i u pretraživanje stranice napišete pravo na jednokratnu novčanu pomoć. Ukratko ćemo navesti kako ovo pravo ostvaruju članovi uže obitelji nestalog ili umrlog hrvatskog branitelja u Domovinskom ratu, i osobe koje nemaju mogućnost podmirenja osnovnih životnih potreba. Što znači ovdje nemogućnost podmirenja osnovnih životnih potreba? U pravilniku jasno stavke koje navode bolest, smrt, nedovoljni novčani prihod u brojkama, nezaposlenost itd. kao slučajeve gdje možete tražiti novčanu pomoć ako ispunjavate navedene uvjete koji su navedeni uz svaku stavku.

Tko ima pravo na jednokratnu novčanu pomoć, gdje zatražiti novčanu pomoć

Recimo da vi, ili nekoga koga poznajete ima potrebu za novčanu pomoć, kako do nje doći? Potrebno je otići do najbližeg centra za socijalnu skrb i tamo će vam djelatnici pomoći utvrditi odgovor na pitanje tko ima pravo na jednokratnu novčanu pomoć i da li ste vi među njima. U ovome slučaju novčana pomoć se priznaje; Samcu koji živi s nedovoljnim prihodima ili kućanstvu koje ne može podmirivati osnovne životne potrebe radi materijalnih poteškoća poput rođenja djeteta ili njegovog školovanja, bolesti i smrti jednog od člana obitelji, nepredvidive elementarne nepogode i sl. Tko ima pravo na jednokratnu novčanu pomoć? Mogu ju koristiti i obitelji u potrebi, priznaje se i korisnicima prava za smještaj u udomiteljsku obitelj, korisnicima privremenog smještaja u kriznoj situaciji. Centri za socijalnu skrb mogu iznimno priznati jednokratne naknade korisnicima usluge smještaja, tj. Organiziranog stanovanja ako nije ta potreba zadovoljena u okviru smještajnih mogućnosti. Kako bi ste dobili detaljnije informacije o pravima na novčanu pomoć, kontaktirajte ili otiđite do najbližeg centra za socijalnu skrb.

Tko ima pravo na jednokratnu novčanu pomoć, kolika je jednokratna naknada

Postoje uvećane jednokratne naknade, one se donose u opravdanim slučajevima i to uz također suglasnost Ministarstva socijalne politike i mladih. Koliko iznosi uvećana jednokratna novčana naknada? Može se priznati u najvećem iznosu od 4000 EUR. Naravno, potreban je zahtjev za davanje suglasnosti bez odgode najkasnije u roku od 15 dana nakon primitka zahtjeva, te mora biti sukladan odredbama zakona o socijalnoj skrbi. Uz pitanje tko ima pravo na jednokratnu novčanu pomoć, često se postavlja pitanje za što se najčešće traži jednokratna novčana pomoć?
Odgovor je za troškove pogreba. Smrt može biti iznenadna situacija i može nas uhvatiti nespremnima, i priznaje se za pogrebe osoba koje nemaju zakonskog ili ugovornog obveznika za uzdržavanje. Iako tu postoje malo drugačija pravila, primjerice: centar za socijalnu skrb će tražiti povrat pogrebnih troškova od nasljednika umrle osobe. Centri za socijalnu skrb će priznati jednokratnu novčanu pomoć do iznosa osnovnih potreba pogreba, tu se računa i prijevoz pokojnika. Tko ima pravo na jednokratnu novčanu pomoć je dosta široka tematika, a za sve detalje je najbolje da pročitate propise vezane za novčanu naknadu ili da se obratite centru za socijalnu skrb.
Tagovi:

Kako odabrati najbolji zajam za vaše potrebe?

Kako odabrati najbolji zajam za vaše potrebe?

Kada razmišljate o tome kako odabrati najbolji zajam za vaše potrebe, ključno je razumjeti razlike između različitih vrsta zajmova koji su dostupni na tržištu. Svaka vrsta zajma ima svoje specifičnost

Kako brzo i sigurno dobiti zajam online?

Kako brzo i sigurno dobiti zajam online?

### Kako brzo i sigurno dobiti zajam online: Ključni koraci za uspješan proces

U današnje vrijeme, sve više ljudi se okreće digitalnim platformama kako bi brzo i sigurno dobili zajam online. Proces d