Tko daje pozajmice

Tko daje pozajmice

Zatražite kredit

Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 17:23
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Znate li tko daje pozajmice?

Možda nećemo uvijek imati novac koji nam je potreban za neke stvari ili za kupovinu određenih stvari. U takvim situacijama pojedinci i poduzeća/tvrtke/institucije koriste se mogućnošću pozajmljivanja novca od zajmodavaca. Kada zajmodavac daje novac pojedincu ili subjektu s određenim jamstvom ili na temelju povjerenja da će primatelj otplatiti posuđeni novac s određenim dodanim povlasticama, kao što je kamatna stopa, postupak se zove pozajmljivanje ili uzimanje zajma. Kredit ima tri komponente – glavnicu ili pozajmljeni iznos, kamatnu stopu i zakup ili trajanje za koje se kredit koristi. Većina nas preferira pozajmljivanje novca od banke ili pouzdane nebankovne financijske tvrtke, budući da su vezani za vladinu politiku i pouzdani. Zajam je jedan od primarnih financijskih proizvoda svih ponuda banaka ili nebankarsko financijsko društvo. Stoga ako vam treba zajam i pitate se tko daje pozajmice u nadi odabira najboljeg zajmodavca imajte na umu da je nalaženje odgovora na pitanje tko daje pozajmice jedno od najbitnijih. Upravo će odabir najsigurnijeg i najpouzdanijeg zajmodavca itekako značiti u vašem budućem ugovornom odnosu.

Onaj tko daje pozajmice mora biti siguran i pozudan

Jedno od ključnih stavki kada su pozajmice u pitanju jest da je onaj tko daje pozajmice (zajmodavac) siguran i pouzdan, da nije riječ o prevari ili lihvarenju.

Pri istraživanju mogućnosti zaduživanja možete vidjeti proizvode opisane kao osigurane ili neosigurane. Osobni krediti obično su neosigurani, što znači da zajmodavac – primjerice banka – ne može oduzeti vašu imovinu ako ne otplatite ono što dugujete. Međutim, svaka zakašnjela ili propuštena otplata može negativno utjecati na vašu kreditnu ocjenu i sposobnost posuđivanja novca u budućnosti. Zajmodavac će odlučiti koliko su vam voljni posuditi na temelju stvari poput vašeg dohotka, kreditne ocjene i onoga za što trebate kredit. Najčešći primjer osiguranog kredita jest stambeni kredit ili hipoteka. U ovom slučaju, kredit je „osiguran” protiv vašeg doma. To znači da zajmodavac može oduzeti svoj dom ako ne uspiješ držati korak s otplatama. Kamatne stope na osigurane kredite obično su niže nego na neosigurane kredite. To je zato što zajmodavac smanjuje svoj rizik ugovaranjem drugih načina nadoknade svojeg novca ako zajmoprimac ne vrati kredit. Iznos koji možete posuditi za hipoteku temelji se na omjeru kredita i vrijednosti. Ovo je iznos koji ćete moći posuditi kao dio vrijednosti Vašeg doma. Drugi čimbenici poput vašeg dohotka i kreditne ocjene također će utjecati na to koliko možete posuditi. O svemu tome trebate voditi računa kada odlučite da onaj tko daje pozajmice bude baš vaš zajmodavac!

Da li je bolje da onaj tko daje pozajmice bude banka ili privatna osoba?

Kada su u pitanju pozajmice, banke imaju poprilično zahtjevni birokratski postupak pri ishođenju kredita. S druge strane, banke su najsigurniji zajmodavac. Ako niste sigurni čiji kredit uzet i pitate se tko daje pozajmice a da je najbolji izbor za zajmodavca, morate uzeti nekoliko faktora u obzir. Ovisno o tome za što trebate posuditi novac i koliko želite posuditi, možda želite usporediti kredite i kreditne kartice. Oboje rade na sličan način – posuđujete novac i vraćate ga natrag. No, postoje pro i kontraargumenti za svaki, pa vaganje što je pravo za vas je važno. Kreditne kartice mogu biti bolje ako trebate redovito pozajmljivati male iznose. Također su korisne ako niste sigurni koliko trebate posuditi ili samo želite imati dodatna sredstva na raspolaganju u slučaju nužde. Važno je da platiš novac koji si potrošio na kreditnu karticu. Možda ćete morati platiti naknadu ako propustite otplatu i vaše dugovane kamate mogu početi graditi. To također može negativno utjecati na vašu kreditnu ocjenu. Sve su to bitna pitanja a ne samo pitanje tko daje pozajmice. Krediti su obično korisniji pri pozajmljivanju većeg iznosa novca tijekom duljeg vremenskog razdoblja. Možda ćete dobiti bolju kamatnu stopu uz kredit i imat ćete ugovoreni rok otplate. Opet, trebali samo posuditi ono što možete priuštiti da se vrati. Propuštanje bilo kakvih otplata može utjecati na vašu kreditnu ocjenu i vašu sposobnost pozajmljivanja u budućnosti.

Tagovi: