Što učiniti kad ste u dugovima do grla

Što učiniti kad ste u dugovima do grla

Zatražite kredit

Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 12:56
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Zašto nastaju dugovi?

Život osobe koja je u dugovima je svakako naporan, depresivan i usamljen. Dužnički problemi uvelike mogu utjecati na naš život, osobito kada pričamo o našem zdravlju i duševnom stanju. Dugovi stvaraju osjećaj da bezizlaznosti, i upravo tada se rađa pritisak na što skorije rješavanje problema. Dugovanja su u često slučajeva lako rješiva, riječ je o situaciji koja traži malo truda i vremena. Zašto nastaju dugovi? Često se misli kako se oni pojavljuju samo kod onih koji imaju manja ili nedovoljna primanja, no oni se mogu dogoditi svakome, bez obzira na njihov status.

Najčešći razlozi za zaduživanja su sljedeći: Gubitak radnog mjesta, smanjenje prihoda, povećanje troškova života, loše upravljanje vlastitim financijama, bolest, razvod. Mnogi tvrde da ne znaju od kuda im određeni dug, što je ponekad teško za povjerovati. Ukoliko se zaista pitate od kuda neki dug, tada je potrebno da učinite sljedeće: Zapitajte se da li imate problema pri otplatama kredita, da li kasnite s podmirivanjem režija, i da li trošite više nego si to možete dopustiti? Dug će često nastati kada se poklope sve tri stavke.

Kako se rješavaju dugovi?

Život s dugovima je mnogima postala svakodnevica. Dugovi mogu brzo nastati, ali za njihovo rješavanje je potrebno vrijeme. Što možete odmah poduzeti po pitanju dugovanja? Najbolje je da krenete od razvrstavanja dugova po njihovim prioritetima. Krenite od kredita, računa za stan/kuću. Ovo su najopasnija dugovanja jer radi njih možete ostati bez krova nad glavom i možete završiti bez osnovnih životnih pokrića. Dobro razmislite da li imate još kakvih dugovanja, u primjeru – prema kreditnim karticama, stanje limita, potrošački kredit.

Razvrstajte ova dugovanja po njihovoj važnosti, krenite od onih koji imaju najveće kamate. Kako se rješavaju dugovi? Prvo je potrebno napraviti kategorizaciju u rješavanju. Plan za plaćanje dugova se sastoji od: Popisa trenutnih dugova, sastavljanja osobnog financijskog plana za kućanstvo, razgovora s vjerovnicima. Rješavanje financija nikada nije laka stavka, osobito ako ste svjesni da vam primanja jedva pokrivaju osnove života. Što kada se nađete u situaciji gdje nemate potrebiti novac? U tom slučaju hitri kredit vam može biti od pomoći. Riječ je o brzom kreditu koji se dobiva bez obzira na vašu kreditnu sposobnost ili prošlost.

Mogu li se dugovi spriječiti?

Dugovi mogu i ne moraju biti dio naših života, a o tome odlučujemo mi sami. Kako spriječiti nastanak dugova? Za početak, potrebno je u red dovesti svoje financije, potrebno je biti upoznat sa prihodima i rashodima. Pametno raspolaganje financijama kreče od trenutka kada primimo isplatu. Kako ne bi upali u svijet dugova, pokušajte uvijek riješiti prvo primarne troškove poput kredita i režija, zatim hrane i ostalih potreba. Imajte na umu da ćete ponekad morat odustati od određenih luksuza. Dugovi nastaju kada postanemo neoprezni sa trošenjem našeg novca, što nam daje do znanja da moramo biti svjesni svojih prihoda i rashoda.

Savjetujemo da vodite brigu o svojim troškovima, da svaki mjesec provjeravate svoju uravnoteženost između prihoda i izdataka i da uvidite gdje bi mogli uštedjeti. Štednja ne mora biti negativna stvar i ona vam ne mora nužno oduzeti određene luksuze, no dobro će doći. Dugovanje je samo po sebi financijska lekcija, i jednom kada iz njega izađete uvijek ćete biti svjesni kako ne želite to opet proživljavati.

Tagovi:

Kako odabrati najbolji zajam za vaše potrebe?

Kako odabrati najbolji zajam za vaše potrebe?

Kada razmišljate o tome kako odabrati najbolji zajam za vaše potrebe, ključno je razumjeti razlike između različitih vrsta zajmova koji su dostupni na tržištu. Svaka vrsta zajma ima svoje specifičnost

Kako brzo i sigurno dobiti zajam online?

Kako brzo i sigurno dobiti zajam online?

### Kako brzo i sigurno dobiti zajam online: Ključni koraci za uspješan proces

U današnje vrijeme, sve više ljudi se okreće digitalnim platformama kako bi brzo i sigurno dobili zajam online. Proces d