Privatna posudba novca

Privatna posudba novca

Zatražite kredit

Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 15:00
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Znate li što je privatna posudba novca?

Privatni novčani zajmovi su pojmovi koji se koriste kada fizička osoba daje kao zajam određenu količinu novca drugoj privatnoj osobi. Organizacija ili pojedinac poznat je kao privatni zajmodavac. Privatni novac obično se nudi zajmoprimcima bez tradicionalnih smjernica za kvalifikaciju koje zahtijeva banka ili kreditna institucija. Glavno je pitanje da privatni novčani krediti ponekad mogu biti vrlo rizični, kako za zajmoprimca tako i za zajmoprimca. S manje regulative, zajmoprimac uživa više slobode korištenja zajma u manje od idealne svrhe. Većina kredita privatnog novca prati sadašnje prevladavajuće kamatne stope. Međutim, oni mogu biti znatno skuplji. Stoga ako vas zanima online krediti ili privatna posudba novca, morate uložiti potrebnu pažnju. Privatna posudba novca je dostupna na svakom koraku, međutim to ne znači da je svaki zajmodavac zakonit i pošten. Više o toj temi potražite na internetu i u relevantnim zakonskim propisima, a nikada n ije na odmet kontaktirati i stručnjake iz svijeta financija i prava.

Privatna posudba novca ima ovakvu regulaciju

Privatnizajmodavci moraju slijediti državne zakone, a mogu biti i podložni bankarskim propisima. Ipak, ne primjenjuju se svi redoviti propisi na privatne zajmodavce i kredite koje nude. Jedan od najfrustrirajućih propisa za zajmodavce privatnog novca jest činjenica da su vjerovnici ponekad izloženi ograničenjima u broju kredita koje mogu dati ako nemaju bankovnu dozvolu. Većina privatnih zajmodavaca ne treba takvu licencu jer nisu banka ili neka druga vrsta financijske ili kreditne institucije. Neke države uspostavile su ograničenja broja kredita koje zajmodavac može ponuditi prije nego što dobije dozvolu za bankarstvo. U našem zakonodavstvu, privatna posudba novca regulirana je prvenstveno Zakonom o obveznim odnosima, i to člancima koji uređuju zajam. To je polazna točka i te članke bi svakako trebali pročitati prije nego što pristanete da privatna posudba novca bude vaš izvor financiranja. Bankarski zakoni se u ovom slulčaju ne primjenjuju jer se ne radi o banci zajmodavcu već o privatnoj osobi, stoga je spomenuti zakon glavni pravni izvor.

Privatna posudba novca i rizik koji s njome dolazi

evo nekoliko rizika povezanih s kreditima privatnog novca, kako za zajmoprimca tako i za zajmodavca. Zajmoprimac možda neće u potpunosti provjeriti zajmodavca. Važno je znati odakle dolazi novac. Obično je to od nekoliko nezavisnih investitora koji traže povrat investicija. Važno je osigurati da novac bude dobar i da se kredit neće naglo raspasti. Ako zajmoprimac započne proces preseljenja u prostor za iznajmljivanje i onda im se kredit raspadne, mogu se naći u ozbiljnim problemima. Dužnici također ne mogu u potpunosti pročitati ili razumjeti ugovor o kreditu i završiti kreditom kojeg ne mogu otplatiti. Kreditori se također sučeljavaju s rizicima. Stoga je od ključne važnosti da zajmodavci obave svoju dubinsku analizu – kako bi osigurali da se zajmoprimcu može vjerovati da će otplatiti zajam. Ako je kredit odobren i zajmoprimac ga koristi za rizično ulaganje ili priliku koja propada, zajmoprimac obično ne ispunjava obveze po kreditu. Zajmodavac se mora sučeliti s realnošću da neće vidjeti otplatu cjelokupnog kredita, čak i ako poduzmu zakonsku akciju. Stoga, svakako i uvijek provjerite zajmodavca prije nego privatna posudba novca bude ugovor koji ste sklopili. Zapamtite, privatna posudba novca je rizičan pravni posao i treba pristupiti s oprezom.

Tagovi:

Kako odabrati najbolji zajam za vaše potrebe?

Kako odabrati najbolji zajam za vaše potrebe?

Kada razmišljate o tome kako odabrati najbolji zajam za vaše potrebe, ključno je razumjeti razlike između različitih vrsta zajmova koji su dostupni na tržištu. Svaka vrsta zajma ima svoje specifičnost

Kako brzo i sigurno dobiti zajam online?

Kako brzo i sigurno dobiti zajam online?

### Kako brzo i sigurno dobiti zajam online: Ključni koraci za uspješan proces

U današnje vrijeme, sve više ljudi se okreće digitalnim platformama kako bi brzo i sigurno dobili zajam online. Proces d