Mogu li ostati trudna ako nemam menstruaciju

Mogu li ostati trudna ako nemam menstruaciju

Mogu li ostati trudna ako nemam menstruaciju, kakvu ulogu menstruacija igra u tom slučaju

Vaša menstruacija je najočitiji znak da reproduktivni sustav vašeg tijela barem pokušava funkcionirati. Na početku vašeg mjesečnog ciklusa, određeni hormoni govore vašim jajnicima da počnu razvijati jajnu stanicu. Jaje, ili oocita, nalazi se unutar folikula. Ovaj je folikul poput majušnog mjehurića. Sadrži tekućinu, hranjive sastojke i nezrelo jaje. Sluznica maternice naziva se endometrij. Tijekom tog vremena endometrij će se nakupljati, postajati sve deblji i mijenjati svoju fiziološku strukturu kako bi odgovarao zametku. Što će se sljedeće dogoditi, ovisi o tome jeste li imali spolni odnos u roku od pet dana od ovulacije. Dakle, postavljate si pitanje “Mogu li ostati trudna ako nemam menstruaciju”, ako je sve u redu sa vašim ciklusom odgovor je ne, ali ako je vaš ciklus neredovit, postoji šansa da jeste trudni. Ako imate spolni odnos, možda će u reproduktivnom sustavu ostati spermija. Sperma može preživjeti u ženskom reproduktivnom sustavu do pet dana. Spolni odnosi na stvarni dan ovulacije, pa čak i dan poslije, također mogu dovesti do začeća. Ako ste začeli, embrij će se usaditi u sluznicu maternice između sedam i 10 dana nakon ovulacije. Ali ako niste začeli doći će do menstruacije i ljuštenja sluznice maternice te propadanja žutog tijela koje izaziva krevarenje. No, pitate li se i dalje „Mogu li ostati trudna ako nemam menstruaciju? “

Mogu li ostati trudna ako nemam menstruaciju i je li tada moguća ovulacija

Postoji niz razloga zbog kojih se to može dogoditi. Međutim, to ne znači da nećete iznenada ovulirati, a da prethodno ne dobijete menstruaciju. Mogu li ostati trudna ako nemam menstruaciju? Kraj ciklusa označava početak menstruacije, ali nema očitih znakova da je vaše tijelo započelo ciklus. Možete ovulirati i to ne znati. Dakle, na pitanje mogu li ostati trudna ako nemam menstruaciju, odgovor je da. Ovulaciju ćete prepoznati tek ako dobijete menstruaciju ili ako ste imali spolni odnos unutar plodnog prozora, i zatrudnite. No, možda neko vrijeme nećete shvatiti da ste trudni, budući da niste dobili menstruaciju. Ako dobijete menstruaciju, vjerojatno je (ali nije sigurno) da ste ovulirali u posljednja dva tjedna. Za trudnoću je potrebna ovulacija. Dakle, u prethodnom je odlomku pojašnjeno što je menstruacija, ako ovulirate i ako je sve u redu tada ili dobivate menstruaciju na vrijeme ili ako ona izostane znate da ste trudni. Nadalje, ako ne ovulirate, vaša se menstruacija neće ni pojaviti. Ako je vaš ciklus neredovit, zasigurno ne ovulirate redovito. Samim time šansa za trudnoću je manja, no još uvijek postoji u manjoj mjeri.

Mogu li ostati trudna ako nemam menstruaciju i koji su mogući uzročnici izostanka menstruacije

Mogu li ostati trudna ako nemam menstruaciju i koji su mogući uzročnici izostanka menstruacije? Može imati mnogo uzroka. Ako ste imali redovite menstruacije, a zatim iznenada prestanete dobivati ​​menstruaciju, možda ste trudni. Ali što ako je vaš test trudnoće bio negativan? Biste li i dalje mogli biti trudni? Obratite se svom liječniku radi praćenja i potvrde i dok ne znate drugačije, ponašajte se kao da ste trudni (na primjer, izbjegavajte alkoholna pića). Neki oblici kontracepcijskih pilula mogu zaustaviti menstruaciju. Liječnik vam je trebao reći je li to moguće kad su vam propisali. Ako pokušavate zatrudnjeti, koliko će vremena trebati da vam se menstruacije vrate nakon prestanka uzimanja kontracepcije, ovisi o vašem tijelu i vašem izboru kontracepcije. Mogu li ostati trudna ako nemam menstruaciju je postavljeno pitanje. Pa ako je pretilost uzročnik vašeg neredovitog ciklusa, znači da nemate reproduktivni sustav kojem je izazov začeće, dakle moguće je. Pretilost je jedan od najčešćih uzroka neplodnosti. Ako imate prekomjernu tjelesnu masu, nedostatak masnoće može zaustaviti vaš reproduktivni ciklus. Ako je to problem, povećavanjem težine trebali biste ponovno pokrenuti cikluse. Međutim, krajnje je neobično da stres sam mjesecima zaustavlja menstrualni ciklus iako je i to jedan od uzročnika. Sindrom policističnih jajnika (PCOS) čest je uzrok ženske neplodnosti. Još jedna mogućnost je POI, oni su se također nazivali “ranom menopauzom”, ali to je samo prividno. Nakon menopauze menstruacija se više ne vraća.

Tagovi: