Kako znati jeste li spremni kupiti kuću ili stan

Kako znati jeste li spremni kupiti kuću ili stan

Zatražite kredit

Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : 9:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kuća ili stan – kada ste spremni za kupovinu?

Kupovina svojeg prvog doma je jedno od najvećih odluka koje donosite u svojem životu, zbog čega je jako bitno se dobro an to pripremiti te donijeti pravu odluku u pravo vrijeme. Prvo što morate razmisliti je kuća ili stan. To je prvi korak kod odlučivanja o kupovini svojeg doma, jer tu morate sagledati koji su Vaši ciljevi u životu i koji su Vam glavni prioriteti. Primjerice, ako planirate imati veliku obitelj, kućne ljubimce i volite vrtlariti, onda Vam je opcija kuće puno bolji izbor za Vas. No, ako biste htjeli živjeti blizu centra, planirate imati samo jedno dijete i smatrate da Vam ne treba puno prostora, onda Vam je stan idealna opcija za Vas! Također, kada se bira kuća ili stan, bitno je za napomenuti kako veliku razliku u cijeni, posebice ako gledate u istom gradu. U nastavku Vam donosimo informacije vezano uz kada ste spremni za kupnju kuće ili stana, te koja je bolja opcija i kako si financirati kupovinu.

Kuća ili stan – koja je bolja opcija?

Kada se bira kuća ili stan, bitno je provjeriti sve prednosti i nedostatke kod oba dvije opcije i sagledati koje su Vaše potrebe i koji su Vam ciljevi. Primjerice, ako Vam je jedno od glavnih ciljeva imati veliku obitelj, dakako će Vam kuća više odgovarati, dok ako ste karijerista, stan će Vam biti sasvim dovoljan. No, koja je opcija bolja, kuća ili stan?

Kuća – imate puno više prostora, imate veći mir u kući negoli u stanu, možete obavljati kućne radove u bilo koje doba dana jer za razliku od stana nema određenih pravila, možete biti glasniji, možete imati kućne ljubimce te imate svoj vlastiti vrt i možete imati više automobila jer imate svoj vlastiti parkirni prostor.

Stan – jeftinija opcija, lakše održavanje, možete pronaći stan u željenom kvartu, visoka je razina sigurnosti te možete pronaći stan u zgradi gdje se nalazi teretana, bazen, kafić, mala trgovina ili slični zgodni sadržaji.

Kuća ili stan – kada donijeti odluku?

Sada kada smo vam rekli što kuća ili stan nude, odnosno koje su njihove prednosti, sljedeće o čemu ćemo pričati je kako znati kada ste spremni za donošenje ove velike životne odluke. Uglavnom se kuća ili stan kupuje kada ste financijski situirani, odnosno kada ste stekli kreditnu sposobnost ili ako ste prikupili dovoljnu ušteđevinu s kojom si možete priuštiti kupovinu svojeg doma iz snova. Banka Vam ne bude odobrila kredit dokle god ne vidi da ste kreditno sposobni, a pod kreditnom sposobnošću se smatra da ste dugo zaposleni kod svojeg poslodavca, zaposleni ste na neodređeno vrijeme, imate dobra primanja, uredno podmirujete svoje obveze prema banci i niste do sada kasnili s obvezama i niste prekoračili svoj limit. Ujedno, ako uzimate kredit, bitno je da ste financijski spremni preuzeti ovu veliku obvezu, jer morate moći otplatiti kredit narednih na koliko god godina ugovarate svoj stambeni kredit za kupovinu svojeg novog doma.

Tagovi:

Kako odabrati najbolji zajam za vaše potrebe?

Kako odabrati najbolji zajam za vaše potrebe?

Kada razmišljate o tome kako odabrati najbolji zajam za vaše potrebe, ključno je razumjeti razlike između različitih vrsta zajmova koji su dostupni na tržištu. Svaka vrsta zajma ima svoje specifičnost

Kako brzo i sigurno dobiti zajam online?

Kako brzo i sigurno dobiti zajam online?

### Kako brzo i sigurno dobiti zajam online: Ključni koraci za uspješan proces

U današnje vrijeme, sve više ljudi se okreće digitalnim platformama kako bi brzo i sigurno dobili zajam online. Proces d