Kako se računa otpremnina

Kako se računa otpremnina

Zatražite kredit

Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Ponedjeljak 24.06.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako se računa otpremnina, otpremnina

Prema zakonu o radu svaki radnik u Hrvatskoj ima pravo na otpremninu ako ispunjava tražene uvijete, a oni su; poslodavac je taj koji daje otkaz radniku, radnik nije kriv za dobiven otkaz sa strane poslodavca, radnik je radio neprekidno dvije godine kod istog poslodavca. Kako se računa otpremnina, tj. Kako se određuje iznos otpremnine? Po zakonu otpremnina se određuje u iznosu koji ovisi o dužini neprekidnog radnog odnosa kod poslodavca pod gore navedenim uvjetima. Kako se računa otpremnina, tj njen ukupan iznos? Cjelokupni iznos otpremnine ne smije prelaziti i biti veći od šest prosječnih plaća koje je radnik kod poslodavca ostvario u tri mjeseca prije nego je poslodavac prekinuo ugovor o radu, naravno mora se provjeriti da možda pravilnikom o radu ili ugovorom o radu nije utvrđeno drugačije. Za detaljnije upute o visini otpremnina bilo bi poželjno da posjetite web stranice zakona o radu, i da sami pomoću web kalkulatora izračunate svoje pravo na otpremninu.

Kako se računa otpremnina, posebniji slučajevi

Posebni slučajevi o otpremnini su također propisani sa strane zakona o radu, i radi se o slučajevima kada je radnik zadobio ozljedu na radu ili razvio profesionalnu bolest. Kako se računa otpremnina u ovome slučaju? Ako je radnik pretrpio ozljedu na radu ili je obolio od neke profesionalne vezane bolesti i nakon završetka rehabilitacije i oporavka poslodavac ne može radniku osigurati da radi odgovarajuće nove poslove, tada radnik ima pravo na otpremninu najmanje u dvostrukom iznosu, no radnik mora ispunjavati opće uvjete kako bi stekao otpremninu propisanu u zakonu o radu. Ako primjerice radnik odbije ponuđene poslove sa strane poslodavca a u mogućnosti ih je izvršavati, tada gubi pravo na otpremninu. U posebnije slučajeve kako se obračunava otpremnina također ulazi i višak radnika koji dobivaju otkaz radi viška radne snage. Ovdje se također mora ispunjavati uvjet da je radnik neprekidno radio kod poslodavca minimalno dvije godine, i tada se priznaje pravo na otpremninu, eto vam odgovor na pitanje kako se računa otpremnina u posebnijim slučajevima.

Kako se računa otpremnina, obračun iznosa otpremnine

Zakon o radu nalaže da poslodavac mora najkasnije u roku od 15 dana isplate otpremnine bivšem radniku dostaviti obračun u kojemu je vidljivo kako je iznos utvrđen. Isto pravilo vrijedi i za naknade plaće i same plaće. Poslodavac koji ne ispuni navedene zakonske obveze inspektor može usmenim rješenjem u zapisniku narediti da se sve dostavi u roku, ako se poslodavac ogluši na naređenje inspektora odgovara za prekršaj kazne u visini iznosa i do 15000 eura. Više o kaznama i iznosima kazni možete potražiti na stranici zakona pod otpremnina. Moramo samo naglasiti kako se kazne udvostručuju ako se radi o maloljetnim osobama na radu. Kako se računa otpremnina? Isplata otpremnine se može dogovoriti i ugovoriti u ugovoru o radu i to u većem iznosu od predviđenog nego u zakonu o radu. Ugovorom o radu se može dogovoriti i otpremnina i u slučaju prestanka radnog odnosa na druge načine, no onda su različiti tretmani na oporezivost otpremnine. Razlika od prava na otpremninu je što je ona uređena zakonom o radu, dok je oporezivost otpremnine uređena prema pravilniku o porezu na dohodak. Više o svotama možete pronaći na stranicama zakona, isto tako postoje online kalkulatori za izračun kako se računa otpremnina.
Tagovi:

Kako odabrati najbolji zajam za vaše potrebe?

Kako odabrati najbolji zajam za vaše potrebe?

Kada razmišljate o tome kako odabrati najbolji zajam za vaše potrebe, ključno je razumjeti razlike između različitih vrsta zajmova koji su dostupni na tržištu. Svaka vrsta zajma ima svoje specifičnost

Kako brzo i sigurno dobiti zajam online?

Kako brzo i sigurno dobiti zajam online?

### Kako brzo i sigurno dobiti zajam online: Ključni koraci za uspješan proces

U današnje vrijeme, sve više ljudi se okreće digitalnim platformama kako bi brzo i sigurno dobili zajam online. Proces d