Svijet

Na bečkom sajmu turizma Hrvatsku predstavlja 29 izlagača

[email protected] 12:57 • 12.01.2017 Osvježeno 13:04 • 12.01.2017 Vrijeme čitanja 2 minute
Christian Husar / Eurocomm PR

Veliki bečki sajam turizma „Ferien-Messe“ danas otvara svoja vrata. Na sajmu koji ostaje otvoren do nedjelje 15. siječnja, sudjelovat će 850 izlagača iz 80 zemalja od čeka čak 29 izlagača iz Hrvatske, kao što su Hrvatska turistička zajednica, Turističke zajednice gradova Zagreba i Splita, Nacionalni park Krka ili Jadrolinija. Među izlagačima ove su godine i 104 potpuno nova, kao primjerice Obala Slonovače ili Makao.

Organizatori očekuju oko 150.000 posjetitelja koji će moći informirati o svim temama vezano uz odmor, putovanja i slobodno vrijeme. Paralelno s bečkim sajmom turizma u prostorijama bečkog velesajma „Messe Wien“ održavaju se i sajam automobila „Vienna Autoshow“, „Bike Village Vienna“ te sajam hrane „Genussmesse“.

Zemlja partner ovogodišnjeg bečkog sajma je Poljska koja će se predstaviti na nekoliko lokacija, a u fokusu poljske prezentacije su sportovi na vodi, biciklizam, obilasci gradova i kulturna putovanja.

U Beču će biti predstavljena i nova poljska biciklistička ruta pod nazivom “Green Velo” koja vodi kroz pet istočnopoljskih vojvodstva i mnoge nacionalne i prirodne parkove.

Beč je za regionalnog partnera ove godine odabrao susjednu pokrajinu Donju Austriju, čija je ciljna sakupina domaće tržište jer Austrijanci čine najveći dio turista u ovoj pokrajini.

Partnerska aviokompanija sajma Ferine-Messe već je tri godine najveća austrijska aviokompanija “Austrian Airlines”. AUA će predstaviti najpopularnije destinacije za godišnje odmore kao što su Grčka, Italija, Španjolska i Turska, ali i posve nove destinacije.

Novo na planu letenja je Los Angeles u koji će Austrian Airlines od 10. travnja iz Beča letjeti šest puta tjedno. AUA će osim toga predstaviti i novu liniju za Sejšele koja se uvodi u listopadu 2017., te linije za Mauricijus, Maldive, Havanu, Miami, Šri Lanku te Hong Kong i Šangaj.

Newsletter

Facebook komentari