Hrvatska

Povlači se kikiriki u ljusci iz Kauflanda

[email protected] 09:33 • 03.12.2016 Vrijeme čitanja 1 minuta
wikipedia

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je o povlačenju i opozivu proizvoda kikiriki u ljusci, koji se prodavao u rinfuzi, kod kojeg je utvrđena povećana količina mikotoksina.

Zemlja podrijetla proizvoda je Kina i Egipat, a istek roka mu je 17.10. 2017. , priopćeno je iz Hrvatske agencije za hranu (HAH).

“Po uzorkovanju tijekom provedbe službene kontrole sanitarne inspekcije, zaprimljen je nalaz povećane količine mikotoksina u kikirikiju u ljusci- rinfuza, i proizvod nije prikladan za konzumaciju”, navodi se u priopćenju.

Proizvod nije u skladu s Uredbom 1881/2006 od 19. prosinca 2006. o utvrđivanju najvećih dopuštenih količina određenih kontaminanata u hrani, kažu iz Hrvatske agencije za hranu.

Uzorkovanje je provedeno 19. listopada 2016. godine u distributivnom centru Jastrebarsko, subjekta u poslovanju s hranom Kaufland Hrvatska Zagreb koji je proizvod stavio na tržište u svojim maloprodajnim objekatima.

Uvoznik i distributer kikirikija u ljusci u rinfuzi iz Kine i Egipta je Marjan voće d.o.o. Zagreb, koji je obavijestio potrošače o potrebi povlačenja proizvoda s tržišta na svojoj web stranici.

Newsletter

Facebook komentari