Hrvatska

Održana manifestacija Pogled u plavo

[email protected] 14:36 • 09.05.2016 Vrijeme čitanja 2 minute
Ilustracija/commons.wikimedia

Više od 200 mališana ovog je vikenda iskoristilo priliku i zaronilo u bazenu na glavnom trgu grada Raba. Uz instruktore ronilačkog kluba HRVI Nemo Adriatic svi zainteresirani posjetitelji projekta Pogled u plavo mogli su upoznati čari ronjenja.

U najvećem montažnom bazenu u ovom dijelu Europe, slovenske tvrtke Remax, promjera 10 metara i dubine 1.30 metara, stvarnom doživljaju dubine pridonijele su i podvodne fotografije poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića.

„Bilo mi je lijepo, ali čudno je disati pod vodom, jako se čuje. Lijepe su bile ribe i ronioci, a vidjela sam i hobotnicu“, rekla je 9-godišnja Maja kojoj je ovo prvo iskustvo pod vodom.

Nakon početnika u bazen je ušao svjetski i europski prvak te Guinnessov rekorder u ronjenju na dah, Goran Čolak. Pred cijelim gradom dah je držao punih 15 minuta.

Podrška i pratiteljica u pothvatu bila mu je Lidija Lijić Vulić, hrvatska reprezentativka u ronjenju na dah. U nedjelju su zajedno održali predavanje o sigurnosti u ronjenju.

„Koliko god bili dobri i iskusni, nikad ne ronite sami. Osim toga, važno je da osoba pored vas bude svjesna svih mogućih opasnosti na koje možete naletjeti i da bude spremna ispravno reagirati“, rekao je Goran Čolak, ambasador projekta Pogled u plavo.

Cilj projekta Pogled u plavo je povezivanje cijele ronilačke zajednice te promocija Hrvatske kroz ronjenje. Šestu godinu zaredom volonteri projekta, inače članovi specijalističke postrojbe

Civilne zaštite Grada Zagreba za spašavanje iz vode Ureda za hitne situacije, neumorno rade na prepoznatljivosti Hrvatske kao ronilačke destinacije koja obiluje podmorskim ljepotama. Da bi podvodne ljepote sačuvali i za buduće generacije, uz naš tim pobrinuo se i Klub podmorskih aktivnosti Amfora.

U ekološkoj akciji čišćenja podmorja luke Rab iz mora su izvukli boce, gume i ostalo smeće koje se kroz godine nakupilo na dnu.

Newsletter

Facebook komentari