Hrvatska

“Liberalizacija tržišta plina dovesti će do prijeko potrebnog okrupnjavanja tržišta”

[email protected] 07:46 • 29.08.2017 Vrijeme čitanja 2 minute

Potpunom liberalizacijom tržišta plina za poslovne subjekte te u očekivanju naredne godine i za kućanstva dovesti će do prijeko potrebnog okrupnjavanja tržišta. Mnoge su akvizicije na vidiku, a prije nešto više od pola godine provedena je akvizicija u Koprivnici, kada je Koprivnicu plin kupio RWE.

Ipak, neki od njih unatoč sve većoj konkurenciji i borbi sa velikom konkurencijom postižu izvanredne rezultate. Jedna od takvih tvrtki je tvrtka Montcogim-plinara iz Svete Nedjelje koja je distributer i opksrbljivač prirodnim plinom koja je pod vodstvom iskusnog managera dr.sc. Darka Dvornika, prošlu godinu završila sa preko 13 mil. kuna bruto dobiti što je za 440% više u odnosu na dvije godine prije, a pokazatelj profitabilnosti EBITDA je 20 mil.kuna.

Montcogim koji je peti po veličini od 35 distributera plina ima izvanredan rast rezultata poslovanja i po pokazateljima produktivnosti te je na prvom mjestu u odnosu na sve ostale distributere:

“Uvjeren sam da je naša snaga u našoj kompetentnosti, iskustvu, znanju i fer odnosu prema kupcima. Naravno tu je i vizija i stimulirajuća radna okolina.Ne gledamo naš razvoj od jučer do danas nego ga sustavno gradimo. I najbolji avion ako upravlja neznalica neće daleko doći. Vrlo dobar glas nas prati na tržištu kao korektnog i fer partnera i to nam je primarni cilj da gradimo dugoročni partnerski odnos sa našim kupcima. Često komuniciramo sa našim većim kupcima te im savjetujemo kada da idu u nabavku plina za svoje potrebe jer je jako bitno vrijeme ugovaranja budući da se cijena plina na burzi mijenja iz dana u dan, a nudimo im i razne cjenovne modele. Bit svega je biti korektan partner prema kupcu, i omogućiti mu najpovoljniju cijenu za prirodni plin što kod velikih kupaca znači jako mnogo jer ga obično koriste kao input u nekoj proizvodnji čime i njihov finalni proizvod postaje konkurentan. Taj osjećaj kada znate da pametno i dobro radite te da postižete značajne skokove u poslovanju sjajan je”, naglasio je Dvornik.

Newsletter

Facebook komentari