Hrvatska

Boris Mikšić povezuje Baranju s američkim investitorima

[email protected] 13:24 • 08.11.2016 Vrijeme čitanja 2 minute
Government Television Network / Screenshot

Beli Manastir i Cambridge – grad u američkoj saveznoj državi Minnesoti postati će gradovi prijatelji što je inicirao i dogovorio biznismen Boris Mikšić.

Široj javnosti poznat kao kandidat za predsjednika Hrvatske na izborima 2005. i 2009. godine, Mikšić se povukao iz aktivne politike te je kod Beleg Manastira izgradio jednu od najsuvremenijih tvornica bioplastike u Europi. Mikšić je inače vlasnik korporacije Cortec. 

-Ovo povezivanje u obliku sestrinstva dvaju gradova rezultat je dugoročnog i uspješnog poslovanja obaju Cortecovih tvornica, EcoCortec-a u Belom Manastiru i Cortec®Advanced Films u Cambridgeu. Inicijativa koja je završila sestrinstvom između dva grada proizišla je iz činjenice da su obje tvrtke uvelike doprinijele svojim lokalnim gospodarstvima i zajednici – javili su iz službe za odnose s javnošću EcoCorteca. 

Tijekom susreta predstavnici Grada Belog Manastira će predstaviti mogućnosti ulaganja u poslovnu zone Baranje. Ova hrvatska regija privlačno je područje za strane investitore s obzirom da vlada omogućuje porezne olakšice u zonama posebnog državnog interesa koje su bile devastirane tijekom Domovinskog rata.

Koncept uspostave suradnje između gradova prijatelja vrlo je popularan u svijetu kao način promicanja ekonomskih, ljudskih, kulturnih, obrazovnih i poslovnih odnosa između naroda. Ova vrsta prijateljskih veza vrijedna je u poticanju boljeg međusobnog razumijevanja, što čini temelj za strukturiranije funkcioniranje lokalne zajednice i jačanje njene razvojne strategije.

Newsletter

Facebook komentari